Vigyázat, pollenszezon! Természetes gyógymódok az allergia enyhítésére

Zabolai Margit
Írta: ,

Nyakunkon a pollenszezon, mindenki fújja az orrát, dörzsölgeti a szemét. Az allergia nem játék, ezért mindenképpen érdemes felkeresned egy szakorvost a megfelelő kezelés érdekében, de emellett a természetes gyógymódok is segíthetnek enyhíteni a tüneteidet.

Kecsketej

A kecsketejet régóta tartják számon az allergia elleni küzdelem élharcosaként, mivel jó hatással van a légzőszervekre és az immunrendszerre.

A penicilin feltalálása előtt a tuberkolózisos betegeknek is kecsketejet adtak, és naponta egy pohár neked is segíthet, hogy enyhítsd a tüneteidet, ha pedig a bőrödön jelentkezik az allergiás rekació, a kecsketejes szappan jelentheti a megoldást.


Allergiás vagy? A 7 leggyakoribb hiba, amibe belefuthatsz


Természetesen csak akkor, ha nem vagy például érzékeny a tejcukorra, vagy a kecskeszőrre.

Só

Egyszerű, mégis nagyszerű megoldás: a só képes enyhíteni az orrnyálkahártya gyulladását, így a légzést is könnyebbé teszi, és a szemviszketést is megszüntetheti.

Egy sólámpa beszerzése is jó megoldás, de a sós vizes orrmosás is segíthet.

Egy liter felforralt vízhez adj 10 gramm himalája sót, majd, ha kihűlt, ezzel mosd át az orrjáratokat a gyors megkönnyebbülésért.

Természetesen a patikákban is vásárolhatsz tiszta tengervizes orrspray-t, de vehetsz itt üres flakont is, amibe a saját oldatodat töltve sokkal egyszerűbb lesz orr átmosása.