7 veszélyforrás a lakásban, ami allergiát vagy asztmát okoz

Sándor Alexandra
Írta: ,
7 veszélyforrás a lakásban, ami allergiát vagy asztmát okoz

Kép forrása: unsplash

Friss gyümölcs, légfrissítő, fűszerek, kandallótűz… Csupa kellemes holmi, ami a mindennapokat megszépíti. Vagy mégsem? Összeszedtük, mire kell allergia vagy asztma esetén figyelni, hogy minél több rohamot meg tudj előzni.

Fűszerek

A fahéj, a fokhagyma, a kömény, a kardamom és más fűszerek színt visznek a konyhádba, a tányérodra és az életedbe. Sajnos azonban allergiás reakciót is kiválthatnak.

Némelyeket egyáltalán nem egyszerű elkerülni, hiszen olykor fel sem tüntetik őket az ételek vagy fűszerkeverékek címkéjén.

Általánosságban elmondható, hogy minél erősebb az adott fűszer, annál erősebb lesz rá a szervezet válasza. A csilit például el kell felejtened, ha a „pipád” nélkül nem mozdulsz egy tapodtat sem.

Feldolgozott húsok

A felvágottak, a szalámi- és kolbászfélék, illetve minden, ami feldolgozott húst tartalmaz, általában tele van nitráttal.

Ez nemcsak, hogy alapjában véve terheli meg a szervezetet, de még az asztmás vagy allergiás reakciókat is súlyosbíthatja.

Sokaknál eleve emésztőrendszeri intoleranciát vált ki a túlzott fogyasztásuk, de akadnak, akiknek egészen kis mennyiség is elegendő a napokig tartó szenvedéshez.

Ha bacont eszel, érdemes tehát beérned egy szelettel.

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv