A vesebetegségek 6 korai előjele, amire sajnos nem figyelünk oda eléggé

Szirák Viki
Írta: , Frissítve:

A veséid elképesztően fontos szerepet töltenek be az egészségedben. Ez a két szerved szűri meg a véredet, segítenek egyensúlyban tartani az ásványi anyagokat, hormonokat termelnek, szerepet játszanak a vérnyomásod szinten tartásában, és az egészséges vizeletben is. Ezért amikor ezeket sérülés, fertőzés éri őket, az rád nézve akár halálos is lehet, mivel innentől kezdve a veszélyes anyagokat nem szűri meg a tested. A világon több millióan küzdenek veseelégtelenséggel, amelyek sok esetben megelőzhetőek lettek volna, ha komolyan veszik az emberek a tüneteket. Lássuk tehát, mire kell fokozottan figyelned!

A szemeid környékén duzzadtabb lett a bőröd, de hiába hidratálsz és alszol napi minimum hét órát, nem tűnik el a puffadás?

Ez is a vesebetegségek egyik tünete lehet: könnyen előfordulhat, hogy ilyenkor a veséd a normálisnál több fehérjét szűr ki, amely a folyadékok felhalmozódásához, és átmeneti puffadáshoz vezet a szemeid környékén.

Ne vedd félvállról ezt a látszólag veszélytelen tünetet!

A bőröd egészségében számtalan dolog játszik szerepet: néha csak az étkezéseden és a folyadékbevitelen kell változtatni.

De ha ezzel már megpróbálkoztál, és továbbra is nagyon száraz, sőt, érzékeny a bőröd, az nem utal túl sok jóra.

A vesebetegségek egyik tünete, hogy a szerveid már nem tudják megfelelően kiszűrni az ásványi anyagokat és folyadékokat, amitől felborul a szervezetedben az egyensúly.

Ettől szárad ki könnyedén a bőröd is.

Fókuszban

7 gyakori tünet, ami magnéziumhiányra utalhat - Rád hány igaz?

Full hibrid, plug-in hibrid vagy mild hibrid? Tegyünk rendet a fejekben hibrid fronton

Csak olyat ajándékozz, amit magadra is kennél! 7 fantasztikus növényi alapú kozmetikum karácsonyra

Tündököljön otthonod is a legjobb formájában!