A vesebetegségek 6 korai előjele, amire sajnos nem szoktunk odafigyelni

Szirák Viki
Írta: ,

A veséid elképesztően fontos szerepet töltenek be az egészségedben. Ez a két szerved szűri meg a véredet, segítenek egyensúlyban tartani az ásványi anyagokat, hormonokat termelnek, szerepet játszanak a vérnyomásod szinten tartásában, és az egészséges vizeletben is. Ezért amikor ezeket sérülés, fertőzés éri őket, az rád nézve akár halálos is lehet, mivel innentől kezdve a veszélyes anyagokat nem szűri meg a tested. A világon több millióan küzdenek veseelégtelenséggel, amelyek sok esetben megelőzhetőek lettek volna, ha komolyan veszik az emberek a tüneteket. Lássuk tehát, mire kell fokozottan figyelned!

A szemeid környékén duzzadtabb lett a bőröd, de hiába hidratálsz és alszol napi minimum hét órát, nem tűnik el a puffadás?

Ez is a vesebetegségek egyik tünete lehet: könnyen előfordulhat, hogy ilyenkor a veséd a normálisnál több fehérjét szűr ki, amely a folyadékok felhalmozódásához, és átmeneti puffadáshoz vezet a szemeid környékén.

Ne vedd félvállról ezt a látszólag veszélytelen tünetet!

Az állandó fáradtság és kimerültség érzete akár a méreganyagok felgyülemlésének következménye is lehet.

Ha a veséd nem képes ezeket megfelelő módon kiszűrni, azt rövidesen a közérzeteden is megérzed.

Nehezen tudsz koncentrálni, és mindegy, mennyit alszol és mikor ébredsz fel, állandóan fáradt vagy.

A vesebetegségek egyik következménye pedig az anémia, vagyis a vérszegénység lehet, ami ugyancsak a kimerültség érzéséért felel.