A vesebetegség 5+1 előjele, amire nem figyelünk oda eléggé

Kovács Andrea
Írta: ,

A veséid elképesztően fontos szerepet töltenek be az egészségedben. Ez a két szerved szűri meg a véredet, segítenek egyensúlyban tartani az ásványi anyagokat, hormonokat termelnek, szerepet játszanak a vérnyomásod szinten tartásában, és az egészséges vizeletben is. Ezért amikor ezeket sérülés, fertőzés éri őket, az rád nézve akár halálos is lehet, mivel innentől kezdve a veszélyes anyagokat nem szűri meg a tested. A világon több millióan küzdenek veseelégtelenséggel, amelyek sok esetben megelőzhetőek lettek volna, ha komolyan veszik az emberek a tüneteket. Lássuk tehát, mire kell fokozottan figyelned!

Amikor a veséidnél komoly elégtelenség jelentkezik, sajnos nem ritka, hogy a vérsejtek belekerülnek a vizeletedbe, hiszen nem tudja ezeket megfelelően kiszűrni.

Ezt abból veheted észre, hogy pisilés közben vért fedezel fel a vizeletedben (felfázás során is tapasztalhatsz ilyet, de ha nincs jelenleg ehhez hasonló problémád, irány az orvos).

Viszont még ezen kívül is összességében elég sok mindenre utalhat a tünet: vesekőre, fertőzésre és rákos megbetegedésekre egyaránt.

Az utóbbi időben észrevetted, hogy gyakrabban kell mosdóba menned, akkor is, ha nem ittál sokat?

Akkor érdemes ugyancsak figyelned a tüneteket, mert szerencsésebb esetben egy gyengébb felfázás is állhat a háttérben, de akár súlyosabb vesebetegségek is okozhatják a megnövekedett vizelési ingert!

Amikor ugyanis a veséid nem megfelelően funkcionálnak, az abban is megmutatkozhat, hogy a megszokottnál gyakrabban kell mosdóba járkálnod.

Fókuszban

Egy bevált módszer, amivel nyugodtan aludhatsz a megfázás alatt

5 stresszcsökkentő módszer, amivel leengedhetsz az év végi hajtásban

A hibrid autóké a jövő?

5 gyors ünnepi főfogás - mert nem a konyhában eltöltött időn múlnak az ízek!

Egészség és életmód

Egy bevált módszer, amivel nyugodtan aludhatsz a megfázás alatt