Vége a nyárnak: vigyázz, hogy fel ne fázz! (x)

bien.hu
Írta: ,

Csalóka ám az őszi napfény! – vészmadárkodnak ilyentájt az idős rokonok, a meghűléstől féltve szeretteiket. Ha nehéz is beismerni, igazuk van: hiába süt még kellemesen a nap, az évszakváltás itt van a nyakunkon.

Az esték már sokkal hűvösebbek, mint alig egy hónapja, amikor egy kávézó teraszán még nyugodtan ücsöröghettél ugyanabban a lenge ruhában, amit amúgy is egész nap viseltél.

Vigyázat, kihűlésveszély!

Jól teszed, ha ilyenkor, a „vénasszonyok nyara” idején mindig tartasz magadnál egy melegebb kardigánt vagy pulóvert, hogy amikor estére lehűl a levegő, legyen mit magadra venned. A kiülős programoknál pedig nem árt arra is előre gondolni, hogy ne a hideg padra kelljen majd leülnöd.

Ma már sok kávéház szolgáltatásának része a vendégek számára felajánlott könnyű takaró, hogy a fázósabbak beburkolózhassanak. Hidd el, egyáltalán nem ciki, ha óvod az alfeledet a kihűléstől! Ilyenkor ugyanis nagyon könnyen felfázhatsz.

A tipikus hólyaghurut

A kevésbé szerencsések már átélték, milyen érzés, amikor folyton pisilned kell, de hiába rohansz ki a mellékhelyiségbe, a várva-várt megkönnyebbülés mégis elmarad. Kiüríted a hólyagodat, a kellemetlen, feszítő, égő érzés azonban nem akar elmúlni, ráadásul még fájdalmas alhasi görcsök is kínoznak. Ezek bizony a felfázás, más néven a hólyaghurut tünetei.

Szerencsére a fertőzés korai stádiumában nem nehéz megszabadulni tőlük a recept nélkül kapható Urzinol tabletta segítségével, amely hagyományos növényi gyógyszer. A benne lévő medveszőlőlevél-kivonat révén hatásosan alkalmazhatod az akut hólyaghurut korai tüneteinek kezelésére.

Mégis, mitől fázunk fel?

Ha engeded kihűlni az altestedet, lelassul a keringésed a kismedencédben, amitől meggyengül a szervezeted védekező ereje. A körülöttünk szinte mindig lesben álló baktériumok pedig nyomban támadásba lendülnek.

A női hólyag rendkívül érzékeny szerv, hiszen alig pár centiméter választja el a külvilágtól. A fiúkénál jóval rövidebb a húgycsövünk, ezért a kórokozók a viszonylag könnyedén fel tudnak jutni a hólyagunkba, és máris kialakulhat a rettegett hólyaghurut.

Ezért nem szabad hideg padon ücsörögni, pláne olyan szerkóban, amiből még a derekad is kilóg, hiszen a kihűléssel gyakorlatilag „előkészíted” a terepet a kórokozóknak.

Hogyan kúráld magad, ha mégis felfáztál?

Az Urzinol tabletta gyorsan megszünteti a panaszaidat, de tanácsos legalább 4 napig szedned, hogy biztosan megszabadulj a fertőzéstől. Emellett fontos a bőséges folyadékbevitel, lehetőleg ásványvíz vagy tea formájában.

Ettől persze gyakran fogsz kijárni a mellékhelyiségbe, de ilyenkor pont ez a jó, mert így szabadulsz meg a hólyagodban tanyát vert baciktól is. Éppen ezért lehetőleg ne tartsd vissza sokáig a vizeletedet!

 


* Hagyományos növényi gyógyszer. A javallatokra való alkalmazása a régóta fennálló használaton alapul.
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

(x) fizetett hirdetés