Vedd fel a harcot homeopátiával az influenza ellen!

Esztergály Lilla
Írta: ,

Az influenzavírus, mielőtt felüti fejét és egy pillanat alatt ledönt a lábadról, napokon keresztül elücsörög a torokban és az orrüregekben. A megelőzésre számos tippet – pl. gyógynövényteák, immunerősítő praktikák – ismerünk már, most sorra vesszük a legfontosabb homeopátiás készítményeket, amelyek kíméletesen és természetes módon segíthetnek.

Miért válaszd a homeopátiás kezelést?

A homeopátiás szerek kizárólag növényi, ásványi és állati eredetű anyagok speciális eljárással készült kivonatát tartalmazzák, mellékhatásuk gyakorlatilag nincsen, tehát az egyéb gyógyszerkészítményekhez képest minimális kockázati tényezőt rejtenek magukban. A kezelés nem jár kellemetlen tünetekkel, és nem borítja fel a baktériumflórát sem. Kiegészíti, sőt fokozza az egyéb immunerősítők és vitaminok hatását.

Eredményessége abban rejlik, hogy a páciens azt a gyógyszert kapja hígított feldolgozásban, amely hígítatlanul az egészséges emberben a betegség panaszaival leginkább egyező tüneteket vált ki. Vagyis ugyanazzal az anyaggal gyógyít, nem pedig ellenanyagot juttat be, mint a hagyományos gyógyszerek. Mivel azonban a homeopátia személyre szabott, alkati terápiát alkalmaz, a nagyobb siker érdekében érdemes szakemberhez fordulni.

Heti egy fiola a tökéletes védelemért

Van olyan homeopátiás készítmény, amelyet októbertől márciusig ajánlott szedni heti egy fiolával a megelőzés érdekében. A patikákban különböző kiszerelésben kapható készítmény influenzás tünetek kezelésére is alkalmas, úgy mint orrfolyás, köhögés, hidegrázás, láz, általános fájdalom. Az egyes adagok apró golyócskákat tartalmaznak, amelyeket a nyelv alá kell szórni, és hagyni elolvadni.

Fontos, hogy ne rágd szét és ne is nyeld le, mert a nyálkahártyán át felszívódva fejti ki igazán áldásos hatását.

Egészen kisgyermekkortól is adható a készítmény, ekkor viszont csak 4-5 golyócskára van szükség, amit egy kis pohár vízben műanyag kanál segítségével addig kevergess, amíg fel nem oldódik. Fontos, hogy ne érintkezzen fémmel semmilyen homeopátiás gyógyszer, mert jelentősen veszít hatékonyságából.