5 üzenet a testedtől, ami azt jelzi, hogy több alvásra lenne szüksége

Kerekes Vivien
Írta: ,

A kialvatlanság nem csak azért okozhat problémát, mert egész nap fáradtnak érzed magad és leromlik a közérzeted – felmérések szerint évente körülbelül 100 000 autóbaleset, 76 000 sérülés és 1500 haláleset történik az alváshiány miatt, ezek nagy része pedig megfelelő pihenéssel megelőzhető lett volna. Nézd meg, hogy az alábbi jelek vajon rád is igazak-e, és ha a válaszod igen, itt az ideje betervezni egy kiadós alvást!

Az emberek sokkal nehezebben tudnak koncentrálni és gondolkodni, amikor késő este fekszenek le, és mindössze néhány órát pihennek.

Erről az tehet, hogy akár egyetlen ilyen éjszaka is csökkentheti az éberséget és az egyéb mentális tevékenységeket, méghozzá 32%-kal!

Egy másik felmérés szerint, ha ez nagyon gyakran történik meg életed során, az agyad mérete egyre inkább csökkenni kezd, megnehezítve ezzel a legegyszerűbb dolgokat is.

Csökken a libidód Kép forrása: nilswey/depositphotos.com

Észrevetted magadon, hogy az utóbbi időben egyre kevésbé kívánod az együttléteket?

Lehet, hogy a kevés alvás tehet róla, ugyanis számos felmérés megállapította már, hogy a hosszú ideje fennálló kialvatlanság csökkenti a libidót.

Bizonyos hormonális változások csak úgy tudnak végbemenni a szervezetedben, ha eleget alszol, és megfelelő mértékű energiával rendelkezel; ha ez nincs meg, akkor megjelenhet a csökkenő szexuális étvágy.

Fókuszban

5+1 dolog, amit minden nőnek tudnia kell a bankkártyákról

Milyen magnéziumsót érdemes választani? Nem mindegy!

Készpénzes vagy? 5 ok, amiért ezentúl kártyával kellene fizetned

Egy hétig csak bankkártyával fizettem! Ezekre a felismerésekre jutottam

5 hatalmas tévhit a bankkártyákkal kapcsolatban – Te is bedőltél ezeknek?

Minden, amit az enyhe hibrid technológiáról érdemes tudni - enyhén szólva menő

Zöld rendszám és hibrid autó? Amit a zöld rendszámról tudni kell

Miért segíthet a magnézium a stresszes időszakokban?