Utazó patika! – Így gyógyít az édesanyák előrelátása!

Írta: ,

Felnőttként is imádok anyukámmal utazni, gyakran fedezünk fel új városokat egy-egy hosszúhétvége alkalmával. Erre a nyárra viszont nagyobb utat szerveztünk magunknak: vörös-tengeri búvárnyaraláson vettünk részt. A nyaralás elején azonban gyomrom háborgása miatt esélyem sem volt a tenger habjait élvezni. Ekkor jött az anyai segítség – az utazópatika! (x)

Mindketten gyakorlott hobbibúvárok vagyunk, de Európa vizeit még egyikünk sem hagyta el ezelőtt. Ez csak fokozta kíváncsiságunkat, különösen mert a Vörös-tenger a búvárok egyik közismert paradicsoma. Már az első délutánon elakadt a szavunk a gazdag vízi világtól, mikor térdig érő vízben sétálva ráják úszkáltak a lábunknál! A búvármerülések során pedig elénk tárult az a gazdag élővilág, amiről eddig otthon a TV-ben látott természetfilmek alatt álmodoztunk. Úgy éreztük magunknak, mintha mi lettünk volna a búvárok a dokumentumfilmekből.

Két merülés közben, a hajón pihengetve azonban éreztem, hogy a tenger nyugalma ellenére a hasam igencsak háborog. Hamarosan ki sem jutottam a hajóköz mosdójából, egyik hányás jött a másik után. Szerencse, hogy anyukám mindig magával viszi a legszükségesebb tablettákból, kötszerekből és krémekből összeállított utazópatikáját. Elő is került a Nr. 3 Ferrum phosphoricum D12 Schüssler-só a hányás csillapítására. Mivel a tüneteim nagyon hevesek voltak, anyukám tanácsára negyed óránként szopogattam el egy-egy tablettát két órán keresztül.

Az anyai előrelátásának és a Schüssler-sóknak köszönhetően hamarosan jobban lettem, de nagyon gyengének éreztem magam, és valószínűleg jócskán ki is száradtam. Ebben az állapotban még mindig nem tudtam volna folytatni a nyaralást és a búvárkodást. Akkor jött ismét az anyai segítség! Az utazópatikából előkerültek a Nr. 3 Ferrum phosphoricum D12 mellé a Nr. 5 Kalium phosphoricum D6 és Nr. 8 Natrium chloratum D6 sók is. A három sóból álló kúra segített hamarabb felerősödnöm, és visszatérnem normális ritmusomhoz a hányás utáni legyengült állapotból. Mindhárom Schüssler-sóból 3x1 darabot oldott fel édesanyám másfél liter buborékmentes vízben, nekem pedig a nap végéig való elkortyolgatás volt a „kötelező feladat”. A bennünket körülvevő sós vízre nem igazán tudtam gondolni abban az állapotban, de a Schüssler-sókkal és a folyadék pótlásával rövidesen megint a búvárkodás és a tenger körül forogtak a gondolataim. A búvártársak még viccelődtek is velem, hogy ha sós vizet szeretnék inni, akár a tengerbe is meríthetném a poharam – bár azzal nem jártam volna ennyire jól…

Anyukám őszintén meglepett, hogy még a világ másik felén is gyermekkorom kúráival hoz rendbe. A 12 Schüssler-só olyan biokémiai terápiás rendszert alkot, mely a test egészséges állapotát segít helyreállítani a hiányzó ásványi sók pótlásával. Mivel kisgyermekként is beváltak, így felnőttként is reflexszerűen nyúlok a sók után hányás, hasmenés esetén, de nyaralni azért nem vittem volna őket magammal. Az utazó patikának köszönhetően szerencsére csak pár merülést kellett kihagynom, és gyorsan visszakerültem Poszeidón lélegzetelállító birodalmába, a halak, a korallok és a felfedezésre váró hajóroncsok közé. Hiába, az édesanyák mindenre gondolnak!