Ülőmunkát végzel? Ilyen problémákkal számolhatsz!

Tomanóczy Andrea
Írta: ,
Ülőmunkát végzel? Ilyen problémákkal számolhatsz!

Az irodai munka -főleg, ha számítókép előtt kell ülnöd szinte egész nap- számtalan problémát okozhat. Vajon Téged mi kínoz?

Szemszárazság

Azok, akik folyamatosan nézik a monitort, gyakran szenvednek szemszárazságban, amellett, hogy sokan szemüveg viselésére is kényszerülnek, mivel hosszan ugyanazt a felületet nézzük, így nem tornáztatjuk meg szemeinket.

De térjünk vissza a szemszárazságra: hogy miért alakul ki? Azért, mert kevesebbet pislogunk, mivel nagyon fókuszálunk a monitorra.

Ezért a nedvességet nem pótoljuk kellő mennyiségben, ami a tápanyag és az oxigénellátásért felelős, így előbb-utóbb égő, szúró érzés ad bosszúságra okot. A szakemberek erre az esetre műkönnyet szoktak ajánlani, ami nagyban segít ezen a kellemetlen problémán.

Visszér

Egyre több nő és férfi lábain éktelenkednek visszerek, melyek sok esetben erős fájdalommal is járnak. Sajnos a legtöbben pusztán esztétikai problémának titulálják, pedig súlyos szövődményeket is okozhat, ráadásul ha előrehaladottabb állapotban van, már csak a műtét jelenthet megoldást.

Természetesen az örökletes hajlam is nagyban közrejátszhat megjelenésében, azonban az ülőmunkát végzőknél gyakrabban fordul elő, mint azoknál, akik olykor át tudják mozgatni a végtagjaikat.

Ha téged is érint ez a probléma, sokat tehetsz, ha óránként megtornáztatod a lábaidat, és sokszor felpolcolod. Nagy segítséget nyújthatnak ezen kívül a gumis, kompressziós harisnyák is.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!