Újévi fogadalmak, amik garantáltan az egészségedet szolgálják a következő évben

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Év végén mindenki számot vet az elmúlt hónapokkal, és sokan vannak azok, akik fogadalmakat is tesznek. Akár komoly elhatározásokkal állsz a következő év elé, akár nem, az biztos, hogy az alábbi fogadalmak az egészségedet szolgálják majd, és segítségükkel a következő év végén sokkal elégedettebb lehetsz önmagaddal.

„Pozitívabban állok az élethez” Kép forrása: ersler/Depositphotos

Bár sokáig tabunak számított akárcsak gondolni is arra, hogy a stressz milyen hatalmas betegségfaktor, és hogy a negatív életfelfogás, a sérelmek cipelése fizikális tüneteket produkálhat, ám ez ma már bizonyított tény.

Több tucat könyv és nagyon komoly kutatási eredmények világítanak rá arra, hogy a lelki világunk betegségeket okoz, sokszor még bizonyos stresszfaktorok és konkrét betegségek között is összefüggéseket találtak. Pl. jellemző módon párhuzam húzható a női ivarszerveket, melleket érintő betegségek, és a női mivoltot, kiteljesedést sértő lelki tényezők között.

Úgyhogy nincs mese, ha másért nem, az egészségedért érdemes végre pozitívabban állni a dolgokhoz és letenni a régóta cipelt, fájdalmas emlékeket – akár szakértő segítségével!

Részben a korábbi ponthoz kapcsolódik a masszás, hiszen hozzájárul a stresszmentesítéshez.

Azonban ennél jóval többre képes egy ügyes kezű szakember, különösen, ha nem csak masszőri, hanem csontkovácsi végzettséggel is rendelkezik.

A csontkovácsoktól sokan tartanak, pedig csodákat képesek tenni az emberi testtel.

Manapság népbetegségnek számítanak a gerincet érintő problémák, amiket háttérbe lehet szorítani akkor, ha rendszeresen eljársz kezeltetni magadat. A rettegett ropogtatás egyáltalán nem fájdalmas, sokkal inkább az izomzat lelazítása, a csomók „kibontása” az, ami tényleg kellemetlen, de a végeredmény kárpótolni fog mindenért.

Egy jó csontkovácstól úgy jössz ki, mint akit teljesen kicseréltek.

Fókuszban

5+1 dolog, amit minden nőnek tudnia kell a bankkártyákról

Milyen magnéziumsót érdemes választani? Nem mindegy!

Készpénzes vagy? 5 ok, amiért ezentúl kártyával kellene fizetned

Egy hétig csak bankkártyával fizettem! Ezekre a felismerésekre jutottam

5 hatalmas tévhit a bankkártyákkal kapcsolatban – Te is bedőltél ezeknek?

Minden, amit az enyhe hibrid technológiáról érdemes tudni - enyhén szólva menő

Zöld rendszám és hibrid autó? Amit a zöld rendszámról tudni kell

Miért segíthet a magnézium a stresszes időszakokban?