5 apró jel, ami arra utal, hogy ideje lenne új fogamzásgátlót felíratnod

Szabó Erzsébet
Írta: ,

A fogamzásgátló tabletta egy sokak által kedvelt és alkalmazott módszer. Tény, hogy valóban az egyik legkényelmesebb lehetősége a nem kívánt terhesség megakadályozásának, de hosszútávon csak akkor váltja be a hozzá fűzött reményeket, ha odafigyelsz a tested jelzéseire, és váltasz, amennyiben szükséges.

Probléma adódik a súlyoddal Kép forrása: archzine.fr

Természetesen nem szabad sem a hízást, sem a fogyást kizárólag a tablettára fogni, de ha egyértelműen változik a testsúlyod akkor, amikor szeded a gyógyszert, egyértelműen gyanakodhatsz rá.

Akkor is érdemes más tablettát (vagy módszert) választanod, ha képtelen vagy fogyni, vagy éppen izmosodni. A fogamzásgátlóban levő hormonok valóban befolyással bírhatnak a testsúlyodra, még pedig azzal, hogy nehezítik az átalakulást. Nem teszik lehetetlenné, hogy leadj pár kilót, vagy felszedj némi izmot, de a felmérések alapján megnehezítik.

Ezért, ha úgy érzed, erődön felül teljesítesz, mégsem történik semmi, érdemes a fogamzásgátlódra is gondolnod.

Ez mondhatni elkerülhetetlen akkor, amikor fogamzásgátlót szedsz, de ha nagyon feltűnő a változás, akkor ne is gondolkozz azon, hogy más megoldást kell keresned.

A fogamzásgátló beleavatkozik a szervezet hormonháztartásába, így óhatatlanul megváltoztatja a természetes körforgást.

Mivel gátolja a peteérést, a szervezet nem sarkallja saját magát arra, hogy megtermékenyüljön. Ebből te fizikálisan azt érzékeled, hogy alig-alig kívánkozol ágyba bújni a szerelemeddel, esetleg minden hónapban csak egy-két nap van, amikor ez megesik.

A hónap többi napján előfordulhat, hogy a hátad közepére kívánod a szexet.