A túlzott izzadás 7 leggyakoribb oka, amire eddig nem is gondoltál

Kovács Andrea
Írta: ,
A túlzott izzadás 7 leggyakoribb oka, amire eddig nem is gondoltál

A testeden több mint 2,5 millió verejtékmirigy várja, hogy valamilyen külső vagy belső inger hatására akcióba léphessen. Az izzadás a tested egészséges hőelvezetési mechanizmusa, melyet bizonyos helyzetek fokoznak. Mikor fordulhat elő, hogy jobban izzadsz?

Ha mérges vagy

Ha fölmegy benned a pumpa, a stresszhormonjaid fokozzák a szívműködést, ami a testhőmérséklet emelkedéséhez vezet. Teljesen oké, ha akár egy e-mail hatására is érzed a homlokodon legördülő cseppeket, ám ha ez naponta többször megesik, érdemes lenne valamilyen indulatkezelési stratégiát alkalmaznod! A relaxáció, a meditáció vagy a jóga hasznos lehet.

Ha fűszeresen étkezel

A csípős íz ugyanazokat az idegrendszeri érzékelősejteket stimulálja, amelyek a hőre is reagálnak. Így könnyen előfordulhat, hogy egy tál kínai csípős leves után gyöngyözik a homlokod.

Amennyiben az emésztőrendszered nem érzékeny az ilyesmire, semmilyen negatív hatástól nem kell tartanod – egyszerűen csak ne lepődj meg, ha megizzaszt az ebéded!

Fókuszban

Nyugodt alvás a megfázás alatt is! A téli megfázások tünetei alváshiányhoz vezethetnek, mely akár egy éjszaka alatt is negatívan befolyásolhatja az agyműködésünket

5 stresszcsökkentő módszer, amivel leengedhetsz az év végi hajtásban

A hibrid autóké a jövő?

5 gyors ünnepi főfogás - mert nem a konyhában eltöltött időn múlnak az ízek!