Túlsúlyosan is elégedettek? Ezért nem zavarja a férfiakat a felesleg

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Míg a nők többségét borzasztóan megviseli, ha felszednek némi felesleget, addig a férfiak sokkal rugalmasabban kezelik ezt a kérdést. Természetesen nem állítjuk, hogy a férfiak nem ügyelnek a vonalaikra, vagy kevésbé lennének igényesek a külsejükre. Átlagban azonban nem viseli meg őket annyira némi plusz, mint a nőket. Ez ma már tudományosan bizonyított tény!

Elvárások és normál testkép Kép forrása: imgur.com

Korszakonként változó, éppen milyen testalkat kerül divatba, még manapság is vannak olyan részek a Földön, ahol a kövérség a gazdagság, a jólét jele, ezáltal pedig a vonzalom alapja.

Azonban a fejlett országokban aktuálisan az egészség, fittség került középpontba.

A változás egyébként tökéletesen lekövethető, hiszen néhány évvel ezelőtt még a kóros soványság „hódított”, ezzel szemben manapság az edzett, arányos, és inkább karcsú, semmint kifejezetten vékony nők számítanak népszerűnek.

A társadalom furcsa bukfence, hogy a férfiakkal szemben kevésbé fordítunk ennyire szigorú elvárásokat.

Természetesen esetükben is népszerűbbek a sportos, edzett alkattal bírók, de teljesen normálisnak és férfiasnak véljük – átlagban – azt is, ha az illetőn van némi plusz.

A férfiak megengedőbbek? Kép forrása: overfiftyandfit.com

Egy felmérés alapján arra világítottak rá a kutatók, hogy a megszokott társadalmi elvárással szemben, a férfiak többsége annak ellenére elégedett a külsejével, hogy kövérnek számít.

Ezzel alaposan szembemegy, hogy a nők testképe akkor jóval inkább pozitív irányba billen, ha vékonyak, vagy legfeljebb normál testalkattal bírnak.

De miért van ez a különleges ellentét a nemek között?

A magyarázat nagyon egyszerű: a nők erőt, biztonságot várnak el a férfiaktól, márpedig ezt sokkal inkább akkor vélik megtalálni bennük, ha azok robosztus, masszív testalkattal bírnak.

Ez nem kifejezetten és minden esetben izomzatot jelent, hiszen egy „mackós” férfi éppúgy sugározhatja ezeket a tulajdonságokat – különösen a hétköznapi öltözékben – mint az a társa, aki szinte minden nap órákat tölt el edzéssel.