5 túlélési tipp, ha nem aludtál eleget

Póta Szilvia
Írta: ,
5 túlélési tipp, ha nem aludtál eleget

Veled is sűrűn előfordul, hogy éjszaka valamiért csak nagyon nehezen alszol el, aztán másnap reggel fáradtan és nyűgösen kelsz és indulsz dolgozni? Mindez persze nem csak a hangulatodat, de a munkahelyi teljesítményedet és hatékonyságodat is befolyásolja – de ne aggódj! A most következő tudományosan is alátámasztott tanácsok segíthetnek átvészelni a munkanapot akkor is, ha mindössze csak pár órát aludtál!

Nyújts egy kicsit Kép forrása: bloglovin.com

Nem kell futni menned, vagy komolyabb edzésbe fognod hirtelen, ha gyors felfrissülésre vágysz, inkább vess be pár nyugis nyújtó gyakorlatot az irodában amint rád tör a fáradtság és az álmosság!

A nyújtás stimulálja a szimpatikus idegrendszert, melynek köszönhetően energiával látja el nem csupán a testedet, de az elmédet is! Az is sokat segíthet, ha a munkába menet autó helyett inkább a gyaloglást választod, és mellőzöd a lifthasználatot. 

Ezzel felfrissítheted a vérkeringésedet, és javíthatod az anyagcserédet, ami segít majd túlélni a napot!

Hasznos energizáló trükkök Kép forrása: helloglow.co

Természetesen a kávét mint energiaforrást mindenki ismeri, kevesen vannak azonban tisztában azzal, hogy mennyit és mikor kell belőle fogyasztani a megfelelő hatás elérése érdekében! Szakértők mindössze 400 miligramm koffeint javasolnak naponta.

A koffein figyelem és éberségnövelő hatása általában 30 perccel fogyasztás után következik be. Érdemes tehát úgy időzítened, hogy mire elkezdődik egy meeting, vagy más fontosabb teendővel kell szembenézned, már érezhető legyen hatása!

Tipp: Szórd meg a kávédat extra chia maggal, mely nagy mennyiségben tartalmaz revitalizáló B-vitamint, rostokat és fehérjéket, így pillanatok alatt elűzheted az álmosságot!

Fókuszban

3 napos őszi nagytakarítás - Ha ezeket a lépéseket betartod, az egész lakás ragyogni fog!

Rakd össze a top tisztítós kosarat: 6 kellék takarításhoz, amikkel gyerekjáték lesz az otthonod tisztán tartása

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján