Tudtad? Ezek okozhatják a szem alatti sötét karikákat

Írta: ,

Ha szerencsés vagy, akkor csak néha-néha, kialvatlan éjszakák vagy hosszú, fárasztó napok után jelennek meg sötét karikák a szemed alatt, ha pedig hajlamos vagy rá, akkor szinte mindegy mennyit alszol, akkor is ott vannak. De vajon mi okozza őket akkor, ha eleget alszol és jól érzed magad a bőrödben?

Nem iszol elég folyadékot Kép forrása: myramadeleine.com

1/5 Nem iszol elég folyadékot

Nem csak szomjas leszel, ha nem iszol elég folyadékot, hanem a bőrödön is meglátszik majd.

A külső, krémekkel történő hidratálás mellett ugyanis a belső táplálás is nagyon fontos, amit a megfelelő folyadékbevitellel kezdhetsz el.

Ha nem iszol eleget, akkor a bőröd száraz, kevésbé feszes és vízhiányos lesz, ami a szemed alatti karikák kialakulásáért is felelős lehet!

2/5 Sérült hajszálerek

Elég ijesztően hangzik, hogy a hajszálereid sérülése is okozhat szem alatti karikákat, de sajnos igaz.

Ha te is sokszor dörzsölgeted a szemed környékét unalmadban vagy amikor fáradt vagy, akkor lehet, hogy ezek az ártatlannak tűnő mozdulatok felelősek a szem alatti karikáidért.

Próbáld meg egy kicsit finomabb mozdulatokkal dörzsölgetni a szemed, de a legjobb, ha teljesen leszoksz erről, hiszen akkor is elpattanhat egy-két hajszálér, ha nem is érzed a fájdalmat.

Allergia Kép forrása: theeverygirl.com

3/5 Allergia

Ha allergiás vagy, gyakori, hogy a hajszálereid is enyhén begyulladnak, ami rossz esetben a szemed alatti karikák formájában jelenik meg.

Lehet szó egy kellemetlen szénanátháról, de laktóz-, tiramin- vagy gluténérzékenységről, amik nem csak belsőleg okozhatnak kellemetlen tüneteket, hanem a bőrödre is hatással vannak.

A szem alatti karikákat okozhatja még különböző adalékanyagokra, tartósítószerekre való érzékenység, de akár rossz minőségű sminktermékek is!

Genetika Kép forrása: laurenblane.com

4/5 Genetika

A szem alatti bőrfelület mindenkinek nagyon vékony, így ha világosabb, érzékenyebb bőrt örököltél a szüleidtől, akkor lehet, hogy mindent jól csinálsz, és a szem alatti karikák oka egyszerűen csak a genetikában keresendő.

Szerencsés vagy, ha a pigmenthiány okozza a problémát, hiszen erre már számos bőrgyógyászati lézeres megoldás létezik.

Különleges arcszerkezet Kép forrása: lorensworld.com

5/5 Különleges arcszerkezet

Lehet, hogy a bőröddel, a hajszálereiddel vagy a táplálkozásoddal nincs semmi gond, és ha jobban megnézed, a szemed alatt nincsenek is sötét karikák, csak egyszerűen az arcszerkezeted miatt tűnik úgy.

Igen, lehetséges, hogy olyan különleges az arcod, hogy a fény szinte mindig úgy esik rá, hogy a szemeid alatt sötétebb árnyékot vet.

Tipp: Ha a fotókon megtalálod azt a fejtartást, amiben a legelőnyösebbek a fények, akkor egyáltalán nem lesz szükség utómunkára.