Tudományos tény: a macskád jót tesz az egészségednek

Nagy Niki
Írta: ,

Friss és kicsit régebbi kutatások is bizonyítják, hogy nagyon jót tesz az egészségednek, ha cicát tartasz – megelőzheted vele a szívbetegségeket, a depressziót, és még az allergiádon is segíthetnek. Irány a menhely!

Már a macskás videók is jót tesznek Kép forrása: engelta.hubpages.com

A pozitív hatásokért már az is elég, ha csak nézed őket: az Indiana Egyetem kutatói több mint 7000 ember részvételével végeztek kísérletet, amely során megállapították, hogy azok, akik naponta néznek cicás videókat a neten, kevésbé depressziósak, sokkal több boldog gondolatuk van, és visszaszorultak a negatív érzelmeik is.

Manapság ezek a macskás videók az internet legnépszerűbb tartalmai, valószínűleg nem is véletlenül – ha rossz kedved van, csak nézegess aranyos kölyökcicákat, ahogy próbálják elkapni a gazdájuk kezét!

Csökken a szívbetegség kockázata Kép forrása: babble.com

A szívbetegségek kialakulásának egyik fő oka a megnövekedett stressz.

Ugyanúgy, ahogy a kutyás gazdik esetében, a cicásoknál is megfigyelhető, hogy sokkal alacsonyabb a stressz-szintjük, mint azoknak, akiknek nincs háziállatuk.

Friss kutatások bizonyítják, hogy a cicatartók között lényegesen kevesebben halnak meg szívbetegség következtében, sőt, az agyvérzés is sokkal ritkább náluk – az, ha ott dorombol melletted a kis szőrös, akár az életedet is megmentheti.