Lehet tudatosan álmodni? Mutatjuk a technikáját

Nagy Niki
Írta: ,

Az álmokat a legtöbben úgy kezeljük, mint egy velünk megtörténő dolgot, valamit, amibe nincs beleszólásunk. Pedig ez egyáltalán nem így van – képesek vagyunk tudatosan álmodni, csak meg kell tanulni a módszertanát. Van, akinek könnyebben megy, van, akinek kevésbé, de egy bizonyos szintig bárki el tudja sajátítani.

Emlékezz az álmaidra!

Lehet, hogy azt gondolod, nem is szoktál álmodni – ez gyakorlatilag lehetetlen, legtöbbünknek 3-7 különböző álma is van egy éjszaka, csak nem emlékszünk rá. Az első lépés a tudatos álmodás felé az, ha lejegyzed az álmaidat, és igyekszel minél többre emlékezni. Ezt úgy tudod a leghatékonyabban elérni, ha tartasz egy jegyzetfüzetet az ágyad mellett, és azonnal feljegyzed őket, ha felébredtél.

Csekkold le a valóságot!

Egy álomban az idő nagyon furcsán működik, és gyakran a fizika törvényei sem ugyanazok, mint a valóságban. Szokj hozzá, hogy napközben, de főleg éjszaka végzel egy állandó valóságellenőrzést, például ránézel az órára, elnézel róla, majd vissza. A valóságban az idő valószínűleg ugyanannyi marad, míg az álomban majd megzavarodik – ha hozzászoktatod magad ehhez az egyszerű ellenőrzéshez, nagy az esélye annak, hogy álmodban is eszedbe jut majd, és azonnal rájössz, hogy valami nem stimmel.

Mantrázd a tudatos álmodást!

Biztosan veled is volt már olyan, hogy egy álom közepén felébredtél, de olyan jó dolgok történtek benne, hogy nem akartál kiszakadni, ezért próbáltad visszaidézni.

Fókuszban

A hibrid autóké a jövő?

5 gyors ünnepi főfogás - mert nem a konyhában eltöltött időn múlnak az ízek!

7 gyakori tünet, ami magnéziumhiányra utalhat - Rád hány igaz?

Full hibrid, plug-in hibrid vagy mild hibrid? Tegyünk rendet a fejekben hibrid fronton

Csak olyat ajándékozz, amit magadra is kennél! 7 fantasztikus növényi alapú kozmetikum karácsonyra