Lehet tudatosan álmodni? Mutatjuk a technikáját

Nagy Niki
Írta: ,

Az álmokat a legtöbben úgy kezeljük, mint egy velünk megtörténő dolgot, valamit, amibe nincs beleszólásunk. Pedig ez egyáltalán nem így van – képesek vagyunk tudatosan álmodni, csak meg kell tanulni a módszertanát. Van, akinek könnyebben megy, van, akinek kevésbé, de egy bizonyos szintig bárki el tudja sajátítani.

Emlékezz az álmaidra!

Lehet, hogy azt gondolod, nem is szoktál álmodni – ez gyakorlatilag lehetetlen, legtöbbünknek 3-7 különböző álma is van egy éjszaka, csak nem emlékszünk rá. Az első lépés a tudatos álmodás felé az, ha lejegyzed az álmaidat, és igyekszel minél többre emlékezni. Ezt úgy tudod a leghatékonyabban elérni, ha tartasz egy jegyzetfüzetet az ágyad mellett, és azonnal feljegyzed őket, ha felébredtél.

Csekkold le a valóságot!

Egy álomban az idő nagyon furcsán működik, és gyakran a fizika törvényei sem ugyanazok, mint a valóságban. Szokj hozzá, hogy napközben, de főleg éjszaka végzel egy állandó valóságellenőrzést, például ránézel az órára, elnézel róla, majd vissza. A valóságban az idő valószínűleg ugyanannyi marad, míg az álomban majd megzavarodik – ha hozzászoktatod magad ehhez az egyszerű ellenőrzéshez, nagy az esélye annak, hogy álmodban is eszedbe jut majd, és azonnal rájössz, hogy valami nem stimmel.

Mantrázd a tudatos álmodást!

Biztosan veled is volt már olyan, hogy egy álom közepén felébredtél, de olyan jó dolgok történtek benne, hogy nem akartál kiszakadni, ezért próbáltad visszaidézni.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!