Triggerpont terápia, a fájó izomcsomók kezelésére - Remek megoldás a fájdalomra!

Gerber Petra
Írta: ,

Az izomcsomók bizony komoly fájdalmat képesek okozni, sőt mi több nagymértékben megnehezíthetik a mindennapjaidat. Kialakulásuk viszonylag hosszútávon megy végbe, éppen ezért kezelésük, eltüntetésük sem oldható meg egy-két nap alatt, azonban jó hír, hogy remek módszerek léteznek, amivel a kezelési folyamat felgyorsítható.

Az izomcsomók kezelése hosszadalmas folyamat lehet, ám az izmok megfelelő kilazításával a fájdalom alkalomról alkalomra csökkenhet.

Tudnod kell azonban, hogy a triggerpontok a test bármely táján keletkezhetnek az izomrostokban, de gyakori, hogy a fájdalom a probléma helyétől távolabb jelentkezik, így pedig előfordulhat, hogy a hagyományos kezelés nem az okot, csupán a tünetet fogja kezelni.

Ezért javallt lehet szakorvosi segítséget is igénybe venned, hogy tudd mi okozza a pontos fájdalmat, a diagnózisról pedig tájékoztasd a masszőrödet is.

Hosszútávon a triggerpontos kezeléssel javulhat a testtartás és a mozgás is jóval szabadabbá, fájdalomentessé válik.

Az izomcsomók kialakulását több minden okozhatja, így nem kizárt, hogy megjelenése komolyabb problémát jelez. Lehet ez izom vagy idegkárosodás, gerincsérv vagy valamilyen traumás esemény, az izomzat túlterhelése, túlfeszítése, de a stressz is lehet kiváltó ok.

Sokrétű probléma, éppen ezért célszerű megkeresni a gyökerét, hiszen a kezelés hosszútávon csak így lehet eredményes.

Gyakori az ülőmunkát végző személyeknél, de azoknál sem kizárt, akik valamilyen monoton tevékenységet végeznek, úgy mint a szobafestők vagy éppen a fodrászok. A test egy bizonyos részének túlterhelése miatt az izomtónus teljesen átalakul, a környező idegek pedig állandó nyomás alá kerülnek, ennek hatására pedig kialakul a gyulladás. Az izomcsomók megjelenésekor fájdalmas pontokat vélhetünk felfedezni a testen.

Fontos tudni, hogy minden ilyen izomcsomóhoz tartozik egy kisugárzási pont, ahol a fájdalom szintén felfedezhető. Ezt a pontot nevezzük trigger pontnak és e pont stimulálásával kezelhető hosszútávon a fájdalom.

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv