5+1 házi praktika a torokfájás enyhítésére

Sándor Alexandra
Írta: ,
5+1 házi praktika a torokfájás enyhítésére
Akár gyógyszeres kezelés alatt állsz a torokfájásod miatt, akár csak most jelentkezett, és bízol benne, hogy megúszod egy két-háromnapos otthoni kúrával, mindenképpen jól jön neked néhány tanács, amellyel csillapíthatod a panaszt.
Orrcsepp
Nem érzed az illatokat, feszül az arcod és folyton köhögnöd kell, mert a váladék visszacsorog a torkodba? Ez bizony nem túl kellemes, de orrspray vagy – csepp használatával megszüntetheted.
 
Ügyelj rá azonban, hogy a hetekig tartó használat semmiképpen sem ajánlott, illetve bizonyos gyógyszerekkel nem szabad egyidejűleg alkalmazni őket. A legjobb, ha megkérdezed az orvosod a témában!
 
Amennyiben három nap múltán sem enyhül a torokfájás, esetleg nagyon gyakran előjön, muszáj beszélned a doktorral! Nemcsak vírus vagy baktérium lehet ugyanis az oka, hanem például a gyomorsav állandó visszaáramlásával összefüggő reflux betegség is, tehát kivizsgálásra van szükség.
Torokcukorka
A reklámokból számos olyan kellemes ízű cukorkát ismerhetsz, ami azt ígéri, megszünteti a torokfájást.
 
A gyulladáscsökkentő összetevővel gazdagított darabok tényleg tesznek az egészséged helyreállításáért, ám vedd figyelembe, hogy többségük csak akkor tudja kifejteni a fertőtlenítő hatást, ha a fogyasztás után 1-2 órán át kerülöd az evést és az ivást.

Fókuszban

3 napos őszi nagytakarítás - Ha ezeket a lépéseket betartod, az egész lakás ragyogni fog!

Rakd össze a top tisztítós kosarat: 6 kellék takarításhoz, amikkel gyerekjáték lesz az otthonod tisztán tartása

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján