Az áldásos tőkehalmáj olaj – 5 páratlan egészségre gyakorolt hatása

Fischer Anna
Írta: ,
Az áldásos tőkehalmáj olaj – 5 páratlan egészségre gyakorolt hatása
A tőkehalmáj olaj, vagy ahogy korábban nevezték, a csukamájolaj kicsit negatív megítéléssel került be a köztudatba, ráadásul teljesen érdemtelenül. A rossz hír oka valószínűleg az, hogy sok embernek idézett fel rossz gyermekkori emléket, amikor a szülők belediktálták a szájukba a csukamájolajat, de ettől függetlenül az egészségre gyakorolt hatása páratlan, így érdemes megbarátkozni vele!
A kevesebb több?
A tőkehalmáj olajra feltétlenül igaz a „kevesebb – több” elve. Nem kell túl gyakran és hatalmas mennyiségeket fogyasztani belőle, sőt nem is ajánlott!
 
Elég csak egy keveset tenni belőle például hetente az ételünkbe. Ily módon elérhetjük azt, hogy a hatása optimális legyen.
 
A hangsúly a mértéken van, ennek betartásával pedig bármikor részesülhetünk a tőkehalmáj olajának összes előnyében!
D-vitamin
A D-vitamin az angolkór nevű betegség ellen képes felvenni a harcot, mivel főleg gyerekkorban nagyon sokat segít a szervezet egészséges működésében, fejlődésében.
 
A csontok megfelelő erősségének, egészségnek biztosításában pótolhatatlan szerepe van. A bevitt mennyiséget azonban nem kell túlzásba vinni, mivel kis mennyiségben is kifejti jótékony hatását.