Az áldásos tőkehalmáj olaj – 5 egészségre gyakorolt hatása

Fischer Anna
Írta: ,
Az áldásos tőkehalmáj olaj – 5 egészségre gyakorolt hatása
A tőkehalmáj olaj, vagy ahogy korábban nevezték, a csukamájolaj kicsit negatív megítéléssel került be a köztudatba, ráadásul teljesen érdemtelenül. A rossz hír oka valószínűleg az, hogy sok embernek idézett fel rossz gyermekkori emléket, amikor a szülők belediktálták a szájukba a csukamájolajat, de ettől függetlenül az egészségre gyakorolt hatása páratlan, így érdemes megbarátkozni vele!
Szív- és érrendszer
A tőkehalmáj olaj kifejezetten jót tesz a szív és az érrendszer egészséges működésének. Hatására csökkenhet az esélye annak, hogy szívbetegségek, keringési problémák mutatkozzanak nálunk is.
 
Fontos azonban, hogy egyes adatok szerint a túlzásba vitt fogyasztása semlegesítheti saját hatását, vagyis ha sokat fogyasztunk belőle, a hatás elmaradhat.
A kevesebb több?
A tőkehalmáj olajra feltétlenül igaz a „kevesebb – több” elve. Nem kell túl gyakran és hatalmas mennyiségeket fogyasztani belőle, sőt nem is ajánlott!
 
Elég csak egy keveset tenni belőle például hetente az ételünkbe. Ily módon elérhetjük azt, hogy a hatása optimális legyen.
 
A hangsúly a mértéken van, ennek betartásával pedig bármikor részesülhetünk a tőkehalmáj olajának összes előnyében!

Fókuszban

5 dolog, amit tenned kell, amikor hurutosan köhögsz

Hogyan „kozmetikázzuk” meg egyedül a kutyusunkat? 5 lépéses útmutató

Egészség és életmód

5 dolog, amit tenned kell, amikor hurutosan köhögsz