5 baljós jel, hogy muszáj többet mozognod az egészséged érdekében

Póta Szilvia
Írta: ,
5 baljós jel, hogy muszáj többet mozognod az egészséged érdekében

Kép forrása: unsplash

A rendszeres aktív testmozgás nélkülözhetetlen eszközt jelent a fogyáshoz és egészségünk megőrzéséhez. Bár a munkával teli mindennapok, a családi és baráti kötelezettségeink közepette könnyű kifogásokat találni az edzés mellőzésére, nem érdemes elhanyagolnod a testedet, hiszen a mozgásszegény életmód hosszú távon súlyos következményekkel járhat! A most következő „tünetek” arra figyelmeztethetnek, hogy ideje nagyobb hangsúlyt fektetned a sportra!

A sport fontos szerepet játszik hangulatunk szabályozásában, ezért ha ok nélkül szomorúnak, dühösnek, netán feszültnek érzed magad, könnyen elképzelhető, hogy a mozgásszegény életmód áll a háttérben.

A Harvard Health Publications egy 2009-es cikke szerint a testmozgás hatékony eszközt jelenthet a rossz hangulat, illetve a depresszió ellen azáltal, hogy növeli az endorfinok mennyiségét a szervezetben. De ugyanez igaz a stressz okozta tünetekre is! A Carnegie Mellon University kutatása bebizonyította, hogy a heti háromszori 20-30 perces mozgás segíthet jelentősen csökkenteni a szorongás mértékét

Ha a megfelelő táplálkozás és nyolc óra alvás mellett is állandóan fáradtnak érzed magad, netán nehezen tudsz koncentrálni a munkahelyeden, elképzelhető, hogy testmozgás hiánya áll a probléma háttérében. Talán elsőre ellentmondásnak tűnhet, de az edzés valóban segíthet, hogy több energiád legyen napközben!

A Journal Psychotherapy and Psychosomatics című tudományos folyóirat 2008-as számában megjelent kutatás szerint a rendszeres, alacsony intenzitású testmozgás jó hatással van az energiaszintünkre és elűzi a fáradtságot. Ez a módszer valószínűleg sokkal egészségesebb, mintha egész nap kávéval, vagy energiaitallal próbálnád ébren tartani magadat!

Fókuszban

3 napos őszi nagytakarítás - Ha ezeket a lépéseket betartod, az egész lakás ragyogni fog!

Rakd össze a top tisztítós kosarat: 6 kellék takarításhoz, amikkel gyerekjáték lesz az otthonod tisztán tartása

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján