Tényleg több alvásra van szükségük a nőknek

Nagy Niki
Írta: ,
Tényleg több alvásra van szükségük a nőknek

Ha legközelebb életed szerelme megpróbálna felkelteni, de te még tovább aludnál, nyugodtan vágd a fejéhez: neked több alvásra van szükséged, különben megnő a kockázata rengeteg betegségnek – ezt pedig ő sem akarja, nem igaz?

Valahogy a férfiaknak sokkal könnyebb az életben: nem kell havonta menstruációval és hasgörcsökkel szenvedniük, nem ők viselik a szülés fájdalmas terhét, és nem nekik kell megvonniuk magukat mindenféle alkoholtól és koffeintől a szoptatás időszakában.

Könnyebben fogynak, hamarabb izmosodnak, és most még az is kiderült, hogy kevésbé viseli meg őket az alváshiány, mint a nőket – most már igazán kiegyenlíthetné az élet valahol a számlát, mert kezd nagyon egyoldalú lenni!

Egészségtelen a kevés alvás Kép forrása: spearmintbaby.com

Kutatók bebizonyították, hogy azok a nők, akik kialvatlanok, egy rakás betegségre hajlamosabbak, mint azok, akik napi legalább nyolc órát pihennek.

Ilyenkor megnövekszik a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának valószínűsége, könnyebben leszel cukorbeteg, és a lelkednek sem tesz jót a dolog: magasabb lesz a stressz-szinted, hajlamosabb leszel a depresszióra és ingerlékenyebbé válsz.

Arról nem is beszélve, hogy a folytonos ásítgatások mellett nehezebben végzed majd a munkádat, rosszabbul megy a tanulás, és egyébként is: semmihez nem lesz kedved, mert legszívesebben csak visszabújnál az ágyba.

Fókuszban

5 dolog, amit tenned kell, amikor hurutosan köhögsz

Hogyan „kozmetikázzuk” meg egyedül a kutyusunkat? 5 lépéses útmutató

Egészség és életmód

5 dolog, amit tenned kell, amikor hurutosan köhögsz