Több alvásra van szükségük a nőknek – Bizonyított tény

Nagy Niki
Írta: ,
Több alvásra van szükségük a nőknek – Bizonyított tény

Ha legközelebb életed szerelme megpróbálna felkelteni, de te még tovább aludnál, nyugodtan vágd a fejéhez: neked több alvásra van szükséged, különben megnő a kockázata rengeteg betegségnek – ezt pedig ő sem akarja, nem igaz?

Egészségtelen a kevés alvás Kép forrása: spearmintbaby.com

Kutatók bebizonyították, hogy azok a nők, akik kialvatlanok, egy rakás betegségre hajlamosabbak, mint azok, akik napi legalább nyolc órát pihennek.

Ilyenkor megnövekszik a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának valószínűsége, könnyebben leszel cukorbeteg, és a lelkednek sem tesz jót a dolog: magasabb lesz a stressz-szinted, hajlamosabb leszel a depresszióra és ingerlékenyebbé válsz.

Arról nem is beszélve, hogy a folytonos ásítgatások mellett nehezebben végzed majd a munkádat, rosszabbul megy a tanulás, és egyébként is: semmihez nem lesz kedved, mert legszívesebben csak visszabújnál az ágyba.

A tesztoszteron a hibás Kép forrása: tobruckave.com

Ha azonban a barátod alszik ugyanolyan keveset, mint te, őt kevésbé viseli meg a fáradtság – ez a magasabb tesztoszteronszintjének köszönhető.

A tesztoszteron nemi hormon szintje megnövekszik, ha a szervezet úgy érzi, hogy nem jutott elég pihenéshez. Ennek a természetes következménye, hogy csökkenti az inzulinszintet, segíti az izomképződést, és gyulladáscsökkentő hatása is van, ráadásul a stressz-szintet is lejjebb nyomja.

Sajnos a mi tesztoszteronunk olyan elenyésző mennyiségű, hogy nincsenek ilyen pozitív hatásai, így jobban megszenvedjük az alváshiányt.

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba