5 korai jel, hogy a kelleténél több alkoholt fogyasztasz

Póta Szilvia
Írta: ,
5 korai jel, hogy a kelleténél több alkoholt fogyasztasz

Szinte mindenkivel előfordul, hogy időnként megiszik egy-egy pohár vörösbort a vacsora mellé, vagy, hogy a szombatesti bulizás közepette kiengedi a fáradt gőzt néhány pohár koktél kíséretében. Önmagában alkoholt fogyasztani még nem bűn. A probléma leggyakrabban akkor kezdődik, amikor az italozás rendszeressé válik, az esti sörözés pedig rituálévá, és az alkohollal próbáljuk oldani a stresszt illetve a szorongást. De honnan tudhatjuk, hogy túlzásba esünk, és mikor kell alkoholproblémára gyanakodnunk?

Bőrproblémák

Mielőtt drága krémekre, illetve arctisztító tonikokra költenél, hogy javíts a bőröd állapotán, először tarts inkább szünetet az alkoholfogyasztásban, és figyeld meg tapasztalsz-e valamilyen változást!

A Medical Council on Alcoholism nevű szervezet 1992-es jelentése szerint a túlzásba vitt italozás egyik korai jele, a fakó, szürke arcszín. A kutatók arra jutottak, hogy az olyan bőrproblémák, mint a pikkelysömör, vagy az ekcéma, sokkal gyakrabban fordul elő a nagyivók esetében.

Az alkohol az olyan már meglévő betegségeket is súlyosbíthatja, mint például a rosacea.

 

Nem tudsz mértéket tartani

Veled is gyakran előfordul, hogy az esti összejövetel előtt megfogadod, nem iszol többet két-három italnál, ám mielőtt észbe kapnál, máris négy pohárnál tartasz? Ez sajnos egyike lehet azoknak a korai jeleknek, melyek alkoholproblémákra utalhatnak.

Ahogyan a cukorbetegség és a szívbetegség, úgy az alkoholizmus is fokozatosan, szinte észrevétlenül alakul ki, súlyos károkat okozva ezzel szervezetünkben. Éppen ezért fontos, hogy átértékeld a szokásaidat, és határt szabj az hétvégi tivornyáknak!

Ha szeretnéd visszaszorítani mindennapjaid során az alkoholfogyasztást, a legjobb, amit tehetsz, ha rendszeresen feljegyzed egy naplóba, hogy mennyit iszol, és milyen helyzetek, illetve személyek váltják ki nálad az alkohol utáni vágyat. Így sokkal könnyebben tudod majd tartani a saját magadnak tett ígéretedet!

 

Fókuszban

5+1 dolog, amit minden nőnek tudnia kell a bankkártyákról

Milyen magnéziumsót érdemes választani? Nem mindegy!

Készpénzes vagy? 5 ok, amiért ezentúl kártyával kellene fizetned

Egy hétig csak bankkártyával fizettem! Ezekre a felismerésekre jutottam

5 hatalmas tévhit a bankkártyákkal kapcsolatban – Te is bedőltél ezeknek?

Minden, amit az enyhe hibrid technológiáról érdemes tudni - enyhén szólva menő

Zöld rendszám és hibrid autó? Amit a zöld rendszámról tudni kell

Miért segíthet a magnézium a stresszes időszakokban?