Viszlát, álmatlanság! Tippek, hogy kevesebb, mint 10 perc alatt elaludj este

Írta: , Frissítve:

Ha te is azok táborát erősíted, akik nehezen alszanak el, és ezért reggel mindig fáradtak, akkor nagyon jól tudod, hogy a hagyományos trükkök nem mindig működnek... Összegyűjtöttünk néhány olyan tippet, ami segíthet abban, hogy akár 10 perc alatt álom jöjjön a szemedre – mert hogyan aludjunk 8 órát, ha abból kettőt forgolódunk, nem igaz?

Feküdj le mindig ugyanabban az időben! Kép forrása: tumblr, speaklgently

Természetes, hogy a testünk megzavarodik, ha mindig más időpontban fekszünk le az ágyba. Nagyanyáinknak még egyszerű volt, hiszen napkeltével keltek, napnyugtával feküdtek, ami nagyjából mindig ugyanakkorra esik – amikor pedig változik, azt nem egyik pillanatról a másikra teszi, hanem szép lassan.

Manapság ez már elég nehezen lenne kivitelezhető, és általában teljesen random időpontokban megyünk aludni, ami nagyon rosszat tesz a bioritmusunknak.

Törekedj arra, hogy lehetőség szerint legalább az órát illetően kerülj ugyanakkor ágyba – nem kell percre pontosan, csak nagyjából.

Ne igyál alkoholt este! Kép forrása: blog.zuluandzephyr.com

Bár úgy érezheted, hogy egy-két pohár bor még segíthet is, hogy sikeresen elaludj, sajnos ez nem így van.

Az alkohol hatására kevesebb ideig vagy az aktív pihenéssel társított úgynevezett REM szakaszban, és egyébként is, teljesen belekavar az alvási ritmusodba, így hiába alszol nyolc órát, egyáltalán nem fogod kipihentnek érezni magad.

Ha mindenképpen inni akarsz, azt lefekvés előtt másfél-két órával tedd, ennyi idő alatt az alkohol nagy része kimegy a szervezetedből, és nem lesz problémád az alvással.