Tipikus fájdalmak és megoldásaik életkorra bontva

Sándor Alexandra
Írta: ,
Tipikus fájdalmak és megoldásaik életkorra bontva
Itt fáj, ott görcsöl… Sajnos egyre több helyen és egyre gyakrabban, ahogy telik az idő. A sajgó fej, csukló vagy derék manapság már egy-egy korosztály jellegzetes panaszát jelenti, hiszen a megjelenést egyenesen garantálja az életvitel. Cikkünket akár tiniként is érdemes végigolvasnod, mert legalább tudni fogod, mire figyelj a későbbiekben.
Harmincasként: fejfájás

Életed egyik legmozgalmasabb évtizede ez, amikor otthon és a munkahelyeden is rengeteg stresszhatás érhet. Hiába tűnik úgy, hogy a feszültség nem hagy nyomot az egészségeden, valójában fejfájással jelezhet a szervezeted: egy kicsit állj le! Az egész napos számítógép előtt ülés ugyancsak fokozhatja a problémát, mégpedig az izmok és a csontok szintjén.
A megoldás: a legegyszerűbb, ha megtanulod egészségesen levezetni a stresszt. Ennek legegyszerűbb módja a légzőgyakorlatok rendszeres végzése, de a masszázs és a relaxáló fürdő is hatékony lehet. A monitor előtti ücsörgés miatt fellépő fájdalmat pedig rendszeres nyakátmozgatással orvosolhatod: csak fordulj jobbra és balra, majd oldalanként próbáld meg a füled a válladhoz érinteni. Napi néhány sorozat már rövid távon enyhíti a kínt!

Harmincasként: alagút-szindróma

A csuklóban és a kezekben jelentkező fájdalomról van szó, mely egyoldalú, ismételt terhelés hatására lép fel. Kialakulásában a genetika és a múltbeli sérülések mellett természetesen szerepet játszanak a modern kütyük is: a mobiltelefonok, a táblagépek és a számítógépek.


A megoldás: ha tudod, kerüld el az egyoldalú, ismételt terhelést! Hasznos, ha úgy ülsz, hogy teljesen hátradőlsz a széken, a vállaidat pedig ellazítod. Gépelés és érintőképernyő kezelése közben érdemes a törzsed mellett tartani a könyököd, a lábadat pedig egy kis zsámolyra helyezni. A csuklószorító és a gyógytorna is sokat segít!

Fókuszban

5+1 dolog, amit minden nőnek tudnia kell a bankkártyákról

Milyen magnéziumsót érdemes választani? Nem mindegy!

Készpénzes vagy? 5 ok, amiért ezentúl kártyával kellene fizetned

Egy hétig csak bankkártyával fizettem! Ezekre a felismerésekre jutottam

5 hatalmas tévhit a bankkártyákkal kapcsolatban – Te is bedőltél ezeknek?

Minden, amit az enyhe hibrid technológiáról érdemes tudni - enyhén szólva menő

Zöld rendszám és hibrid autó? Amit a zöld rendszámról tudni kell

Miért segíthet a magnézium a stresszes időszakokban?