Nem is gondolnád, mik történnek a bőröddel tetoválás után

Nagy Niki
Írta: ,
Nem is gondolnád, mik történnek a bőröddel tetoválás után

Tetoválást csináltatni fáj, utána nyűg kenegetni, amíg hegesedni nem kezd, aztán meg lehet, hogy megbánjuk, mert egy életre a bőrünkön marad – ez mégsem tántorít el minket attól, hogy televarrassuk magunkat mindenféle motívumokkal. Bár ősi hagyománya van, pontosan csak mostanában kezdünk rájönni, mitől is marad szép és tartós egy tetoválás.

Hogy is van ez a tetoválás dolog? Kép forrása: stylist.co.uk

A tetoválógép ijesztő hangokat ad ki, de valójában nem hatol mélyre a bőrödben – milliméteres nagyságokról beszélünk. A gép tűje több ezer apró szúrást végez a bőrödön. Ehhez kell maga a gép – szabad kézzel képtelenek lennénk ennyi apró mozdulatot tenni.

A tetováló belemártja a direkt erre a célra készített tintába a tű hegyét, a gépet hozzáérinti a bőrödhöz, és az apró szúrásoknak köszönhetően lejuttatja a színezőanyagot a bőröd irharétegébe.

A tű egyébként nem a mindennapi életben használt változat – több apró vége van, attól függően, hogy milyen vastag és milyen stílusú tetoválást szeretnél.

Mindenhol máshogy fáj Kép forrása: jawdropink.com

Mivel a tested minden részén más és más vastagságú a bőr alatti zsírréteg, egyes területeken jobban fog fájni a tetoválás, másokon meg sem fogod érezni.

Ahol kevesebb a zsír, nagyobb fájdalmat érzel – ilyen terület az alkar, a lábfejed teteje, a csuklód vagy a bordáid környéke.

Persze alapvetően minden azon múlik, hogy mekkora a fájdalomküszöböd – ha egyébként magas, és nehezebben érzel fájdalmat, egy tetoválás sem fog fájni, ha viszont minden apróságra felszisszensz, érdemes olyan profi tetkóst választani, aki képes kíméletesen végezni a munkáját.

Fókuszban

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!