Nem is gondolnád, mi történik a bőröddel tetoválás után

Nagy Niki
Írta: ,
Nem is gondolnád, mi történik a bőröddel tetoválás után

Tetoválást csináltatni fáj, utána nyűg kenegetni, amíg hegesedni nem kezd, aztán meg lehet, hogy megbánjuk, mert egy életre a bőrünkön marad – ez mégsem tántorít el minket attól, hogy televarrassuk magunkat mindenféle motívumokkal. Bár ősi hagyománya van, pontosan csak mostanában kezdünk rájönni, mitől is marad szép és tartós egy tetoválás.

Stressz a bőrödnek Kép forrása: loveitsomuch.com

Gondolj bele: a modern tetováló pisztolyok percenként akár háromezerszer is beleszúrhatnak a bőrödbe, ráadásul nem is a legfelső rétegébe, így gyakorlatilag felsebesítik a testedet.

Ahhoz, hogy a tetoválás szépen gyógyuljon, a hegesedési idő alatt aloe verás krémmel kell kenegetned, különben kiszárad, és darabos lesz – az pedig egyáltalán nem éri meg, ha már ennyit szenvedtél egy szép motívumért.

A tinta nagyobb részecskéit az irha gélszerű rétege felfogja (ebből lesz a tetoválás), a kisebb részecskéket viszont a fibroblasztok (azok a bőrsejtek, amelyek fontos szerepet játszanak a bőr gyógyulásában) elszállítják, egy bizonyos mennyiségű tinta tehát mindenképpen távozik a testedből.

Különböző tinta, különböző eredmény Kép forrása: tumblr.com

A színes és a fekete tetoválások között nem mindig csak az a különbség, hogy milyen színű tintát használ hozzá a művész. Míg a fekete tinta jellemzően folyósabb, kevésbé sűrű, addig a fehér színű például sokkal kötöttebb, így nagyobb fájdalmat is okoz, ha befecskendezik a bőr alá.

Egy jó tetováló képes különböző stílusokban dolgozni: éles, hegyes mintákat készíteni, hajszálvékony vonalakat húzni és satírozni is – mindez a tű jellemzői és a tetováló tehetsége határozza meg.

Sok olyan tetkós van, aki nem ért annyira a munkájához, ezért ne is várj tőle szép vékony vonalakat és egyenletes satírozást (tehát érdemesebb több pénzt áldozni rá, ha már rászánod magad egy tetoválásra).

Fókuszban

7 gyakori tünet, ami magnéziumhiányra utalhat - Rád hány igaz?

Full hibrid, plug-in hibrid vagy mild hibrid? Tegyünk rendet a fejekben hibrid fronton

Csak olyat ajándékozz, amit magadra is kennél! 7 fantasztikus növényi alapú kozmetikum karácsonyra

Tündököljön otthonod is a legjobb formájában!