A sok tetoválás megvéd a megfázástól – Egy kutatás szerint

Nagy Niki
Írta: ,
A sok tetoválás megvéd a megfázástól – Egy kutatás szerint

Tetkópártiak figyelem: kutatók megállapították, hogy minél több tetoválást varrat magára az ember, az immunrendszere annál inkább legyőzi a betegségeket. Ha valaki legközelebb megkérdezi, minek nektek ennyi minta, ez rá a tökéletes válasz!

Egy tetkó nem tetkó Kép forrása: etsy.com/

Azt mondják, ha elkezdesz tetováltatni, függő leszel, és egyre többet akarsz majd – egy friss kutatás szerint azonban ez nem is olyan nagy probléma. Az Alabamai Egyetem kutatói megállapították, hogy míg egyetlen tetoválás elkészítése kifejezetten rosszat tehet az immunrendszernek, több varratása már egyenesen erősíti azt, így immúnisabb leszel a betegségekkel szemben, mint korábban.

Egy tetoválás ugyanis, legalább is átmenetileg, meggyengíti a szervezetedet, mivel nagyon igénybe veszi a testedet. Az immunrendszered gyengül, mert a tetoválásra és a hegek begyógyítására megy el az energiád, és nem marad elég ahhoz, hogy leküzdje a betegségeket is.

Több tetkó elűzi a megfázást Kép forrása: playbuzz.com

Nem ez a helyzet a több tetoválás esetében – ha nem egy, hanem több tetkót varratsz a bőrödre, az egy idő után egyenesen erősíti az immunrendszeredet ahelyett, hogy meggyengítené.

Mindezt a legjobban az izomlázzal lehet érzékeltetni: amikor először kezdesz el mozogni, még a kisebb gyakorlatoktól is izomlázad lesz, később azonban ugyanazok a gyakorlatok, amelyek fájdalmat okoztak, már erősítik az izmaidat, hogy kevésbé legyenek fájdalmaid a mozgástól.

Ugyanez a helyzet a tetoválással is: hozzászokik a szervezeted, és tréningeli az immunrendszeredet, hogy erősebb legyen, és legyőzze a bacikat.

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!