10-ből 8 ember laktózérzékeny. A következő teszttel kiderítheted, neked vannak-e tüneteid

Nagy Niki
Írta: ,

A tejtermékek a világ legjobb dolgai közé tartoznak (egy jó füstölt sajtot valaki?), mégis csak a népesség 25%-a ehetne belőlük – 75%-unk ugyanis legalább enyhén laktózérzékeny, és csak speciális tejtermékeket fogyaszthat. Ha gyanítod, hogy te sem vagy jóban a laktózzal, fusd végig ezeket a pontokat, hátha segítenek eldönteni, mi lehet a probléma!

Gyakran hányingered van Kép forrása: lekcej/depositphotos.com

Egy szép nagy pohár tejeskávé, egy finom sajtos szendvics vagy egy pohár joghurt után úgy érzed, hogy émelyegsz, és nem az igazi a gyomrod?

Ha ez többször történik meg veled, mint kellene, valószínűleg a gyomrod nem igazán bírja a tejtermékeket.

Próbálj meg egy ideig csak laktózmentes verziót fogyasztani, és ha javulást veszel észre a helyzeten, menj el orvoshoz, ugyanis elég sanszos, hogy allergiás vagy a tejcukorra.

Felfúvódsz a tejtermékektől Kép forrása: unsplash

Könnyen lehet, hogy ha eddig úgy gondoltad, könnyen felfúvódsz, és több gázt termel a szervezeted, mint kéne, csak a laktózérzékenységet keverted egy adottságoddal. Ha sok tejterméket fogyasztasz, könnyű észre sem venned, hogy valójában ezek okozzák a gyakori puffadást.

Reggel mindig pókhassal indulsz el otthonról, bármennyire lapos is a hasad ébredés után? Próbálj meg egy ideig laktózmentes dolgokat reggelizni, és figyeld meg, hogy még így is megtörténik-e a baj. Ha nem, akkor már tudod, mi volt a probléma.

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!