5 apró jel, hogy a tested gyorsabban öregszik, mint az átlagé

Szirák Viki
Írta: , Frissítve:

A testünk folyamatosan öregszik, ez pedig egy olyan folyamat, amit lassítani is csak nehezen lehet. Bizonyos esetekben viszont ez a normális ritmus elkezd felgyorsulni, és a tested gyorsabban öregszik, mint a korosztályodé. Ha az alábbi tünetekben magadra ismersz, valószínű, hogy nálad is ez áll a háttérben. Ilyen esetben keress fel egy orvost, hogy megfelelő megoldást tudjatok kitalálni a problémára!

A hajhullás normális dolog, átlagosan napi 50-125 hajszálat veszítünk el a tevékenységeink során.

Az viszont már egyáltalán nem utal jó dologra, ha a koponyád bizonyos részein több kopaszodó foltot találsz, és még kimondottan fiatal vagy.

Ha ehhez hozzátársul, hogy itt-ott a karodon, lábadon vagy egyéb területeken is elkezdenek kihullani a szőrszálak, sőt, akár a szempilláid is, az sajnos arra utal, hogy gyorsabban öregszik a tested, mint hitted!

A megfelelő higiéniai termékek, omega-3 zsírsavas étkezés és a napfénytől való védelem segít lelassítani a folyamatot.

Az egyik legnagyobb, és egyben leginkább figyelmen kívül hagyott jele a korai öregedésnek, hogy a testeden lévő sérülések, lila foltok sokkal lassabban gyógyulnak be, mint kellene.

Az emberi test legnagyobb szerve a bőr, és ennek elképesztő képessége van arra, hogy önmagát gyorsan begyógyítsa.

Ha viszont a sérüléseid túl hosszú idő alatt gyógyulnak be, és még egy szimpla kis zúzódás is hetekig ott van a lábadon, az azt jelenti, hogy valami nem stimmel a szervezetedben.

Fókuszban

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!

Innen tudhatod, hogy jó sportcipőt vásároltál a gyereknek

A jó sportszereken és sportruházaton több múlik, mint gondolnád!