Testalkat és állapot: mit tudsz megváltoztatni magadon?

Sütő Gyöngyi
Írta: ,

Mi a különbség testalkat és állapot között? Amit a tükör előtt állva látunk, amivel elégedettek vagy elégedetlenek vagyunk, mennyire változtatható? A keleti diagnosztika a jin–jang elvre alapozva sok bölcsességet alkalmaz az állapot módosítására és a betegségek gyógyítására.

Testalkat

Különbség van az emberek állapota és testalkata között. Az, hogy milyen lesz a testalkatunk, már a születésünk előtt eldől.

Kiakakulásában szerepet játszanak anyánk, apánk és elődeink jellemvonásai, és azok az ételek, amelyeket anyánk elfogyasztott az embrionális fejlődés idején, vagyis terhessége korai szakaszában.


A tiéd milyen? 7 tökéletes és valóságos női testalkat, amivel hódíthatsz


Testalkatunkat a csontszerkezet, az arcberendezés, a koponya mélysége és szélessége, a kéz- és lábfej formája, a testmagasság és -szélesség és a lábak hosszúsága jellemzi. 

Állapot

Később szerzett külső tulajdonságaink (pl. bőrünk színárnyalata és szerkezete) az állapotunkra utalnak.

Táplálkozással és életmódváltással módosíthatunk az állapotunkon, csak az alkatunkat nem tudjuk megváltoztatni. 

Az emberek testi állapotát leginkább nyáron figyelhetjük meg, mert ilyenkor testük nagy része fedetlen.

Amikor rövidnadrágban vagy fürdőruhában vannak, nézzük meg rajtuk a foltokat, az anyajegyeket, a szőrszálakat, a vénákat.

Figyeljük, hol szélesedik ki és szűkül össze a testük, és milyen lehet a bőrük alapszíne. Van-e a lábukon olyan hely, ami dagadt vagy feszes?