Természetes módszerek a vérnyomás csökkentésére

Póta Szilvia
Írta: ,

A stabil vérnyomás köztudottan kulcsfontosságú szerepet játszik az általános egészségi állapotunkban. A magas vérnyomást nem véletlenül nevezik csendes gyilkosnak, az esetek többségében ugyanis semmilyen tünetet nem okoz, ugyanakkor nagymértékben hozzájárul az olyan betegségek kialakulásához, mint a szívroham, a stroke, vagy a veseelégtelenség. Bár egyes esetekben elkerülhetetlen a gyógyszeres kezelés, állapotodtól függően te magad is sokat tehetsz a hipertónia ellen! Íme néhány természetes módszer, mellyel csökkentheted vérnyomásodat!

Gyakorold a mély légzést! Kép forrása: makelifeeasier.pl

A lassú légzés és az olyan meditációs gyakorlatok, mint a jóga, vagy a tai chi csökkentik a stressz hormonok szintjét a szervezetben, így felveszik a harcot a hipertónia ellen is.

A mélylégzés egy egyszerű relaxációs gyakorlat, mely segít megnyugodni, és oldja a szorongást. Szívd be a levegőt az orrodon keresztül öt másodpercen keresztül, majd fújd ki szintén öt másodperc alatt!

Szánj időt a relaxációra minden reggel és este, így amellett, hogy csökkentheted vérnyomásodat, hangulatodon is javíthatsz! Lélegezz és engedj ki minden feszültséget a testedből!

Fűszernövények

Sokféle alternatív módszer létezik a vérnyomásunk csökkentésére, beleértve a fűszernövényeket és a gyógynövényeket is. Bizonyos növények és fűszerek többféle módon is hozzájárulhatnak egészségünkhöz: megkönnyíthetik az emésztést, nyugtatóként, stresszoldóként funkcionálnak, segítségükkel megelőzhetőek a szív és érrendszeri betegségek.

Szórd meg reggelente egy kis fahéjjal a reggelidet, vagy próbáld ki a főzés során a bazsalikomot, a lenmagot, a gyömbért, fokhagymát vagy a kardámomot! Fontos azonban, hogy mielőtt bármelyiket is elkezdenéd alkalmazni, mindenképpen konzultálj az orvosoddal, egyes növények ugyanis nagyobb mennyiségben nem kívánt mellékhatásokkal társulhatnak!