Természetes gyógymódok megfázás ellen

Zabolai Margit
Írta: ,

Nemrég jelent meg egy felmérés arról, miszerint az összes Európai ország közül a magyarok viselik legrosszabbul egy megfázás tüneteit. A prüszkölés meg a krumplira dagadt orr tényleg elveheti az életkedvedet is, de szerencsére léteznek gyors, természetes gyógymódok is a megfázásra. Ha a tüneteid néhány napon belül nem enyhülnének, akkor azért keresd fel az orvosodat!

Kamillás gőzölés

Egy tengerentúli ismerősöm nemrégiben ódákat zengett a kamillás gőzölésről, amit hazai barátnője javasolt neki a megfázása miatt.

Hogy vajon más kontinenseken valóban ismeretlen-e ez a módszer, vagy csak az ő családjában maradt ki, azt nem tudom, de tény, hogy a forró vízbe áztatott kamillák fölötti inhalálás gyors megkönnyebbülést hoz a megfázástól szenvedőknek.


Jelenésed van? 7 szépségtrükk, amivel eltüntetheted a megfázás nyomait


A kamilla gőze nemcsak a gyulladást csökkenti, de a lerakódásokat is segít feloldani. Így segít megelőzni a szövődményeket és a felülfertőzéseket, legyen szó köhögésről vagy sajgó arcüregekről.

Izzadás

Talán az egyik legrégebbi, de kétségtelenül hatásos módszer: az izzadás a test egyik legtermészetesebb méregtelenítő módszere, így segítségével megszabadulhatsz a megfázást okozó vírusoktól, főleg, ha már az első tüneteknél beveted.

Ha lehetőséged van szaunába menni, az a legjobb, de ha már a fertőző szakaszba léptél, akkor jobb otthon maradni, és egy forró fürdő után, egy meleg itallal a takaró alá bújni.

Ha már lázad van, akkor bánj csínján ezzel a módszerrel, hiszen nem feltétlenül tesz jót még tovább emelni a testhőmérsékletedet, a megfelelő folyadékpótlásra pedig minden esetben fordíts kiemelt figyelmet.