Ez bizony már nem csak szimpla fáradtság! A teljes kimerülés intő jelei

Szabó Erzsébet
Írta: ,
Ez bizony már nem csak szimpla fáradtság! A teljes kimerülés intő jelei

Kép forrása: mehdirguiba.com

Mindenkinek vannak az életében olyan szakaszok, amikor kimerül, elfárad. Ez normális, feltéve, hogy átmeneti állapotról beszélünk, és még így is minden alkalmat megpróbálsz megragadni a feltöltődéshez. Ellenkező esetben jön a teljes kimerülés, aminek már komoly kockázatai vannak. Ismerd fel időben a figyelmeztető körülményeket!

Sokkal nehezebben megy minden Kép forrása: themodelscout.tumblr.com

Bármennyire is igyekszel, úgy érzed, egyszerűen képtelen vagy egyről a kettőre jutni. Sokkal nehezebben végzel el minden feladatot, érezhetően belassultál és szétszórttá váltál. Legszívesebben fel sem kelnél az ágyból, de ezt sajnos nem teheted meg.

Olyannyira, hogy az ágyba is magaddal viszed a feladatokat, azt gondolod, így még pihenés közben is tudsz valamivel haladni.

Azonban úgy néz ki, bármennyi erőt és energiát teszel a feladataid elvégzésébe, azok ahelyett, hogy fogynának, tovább nőnek, ráadásul néhányat el is felejtesz közülük.

Ennek – amellett, hogy valóban túlvállaltad magadat – a teljesítménycsökkenés az oka. Az ember csak nagyon rövid távon tud erőn felül teljesíteni. Utána érezhetően jelentkezik a pihenés, alvás hiánya, ami sajnos a munka rovására megy, hiába is erőlködsz.

Már-már magától értetődő, hogy akkor betegszel meg, amikor a legnagyobb szükség van rád a munkahelyeden, vagy csak tudod, hogy egész nap oda kell tenned magadat.

Ennek oka nagyrészt az, hogy legyengül az immunrendszered, amire nyilván további extra nyomás nehezedik, ha további stresszel jár az életed.

Nem segíti a betegségek legyőzését az sem, hogy valószínű nincs időd normálisan enni. Lehet, hogy kihagysz egy-egy étkezést, vagy csak este jut eszedbe, hogy semmit sem ettél, csupán kávét és energiaitalt ittál.

Ha pedig mégis eszel, minden bizonnyal egészségtelen, gyors ételeket részesítesz előnyben. Márpedig ezekből a szervezeted nem tud építkezni, és ledöntenek a lábadról a betegségek.

Azt gondolod, ezek miatt fáj a gyomrod, van hasmenésed, esetleg székrekedésed, de ezek a problémás életmódodból is adódnak.

 

Fókuszban

5+1 dolog, amit minden nőnek tudnia kell a bankkártyákról

Milyen magnéziumsót érdemes választani? Nem mindegy!

Készpénzes vagy? 5 ok, amiért ezentúl kártyával kellene fizetned

Egy hétig csak bankkártyával fizettem! Ezekre a felismerésekre jutottam

5 hatalmas tévhit a bankkártyákkal kapcsolatban – Te is bedőltél ezeknek?

Minden, amit az enyhe hibrid technológiáról érdemes tudni - enyhén szólva menő

Zöld rendszám és hibrid autó? Amit a zöld rendszámról tudni kell

Miért segíthet a magnézium a stresszes időszakokban?