A teljes kimerülés intő jelei: ez bizony már nem csak szimpla fáradtság

Kovács Andrea
Írta: ,
A teljes kimerülés intő jelei: ez bizony már nem csak szimpla fáradtság

Kép forrása: mehdirguiba.com

Mindenkinek vannak az életében olyan szakaszok, amikor kimerül, elfárad. Ez normális, feltéve, hogy átmeneti állapotról beszélünk, és még így is minden alkalmat megpróbálsz megragadni a feltöltődéshez. Ellenkező esetben jön a teljes kimerülés, aminek már komoly kockázatai vannak. Ismerd fel időben a figyelmeztető körülményeket!

A negatív éned kerül előtérbe Kép forrása: models.com

Jelentősrészt az előző ponthoz kapcsolódik, hogy a hosszútávon is kimerítő életkörülmények negatív hatásokat gyakorolnak a személyiségedre.

Ennek – ahogy írtuk – többnyire az egyszerű kimerültség, türelemvesztés áll a hátterében. Azonban, ha sokáig nem tudsz változtatni ezen, akkor az kihozza belőled a legrosszabbat.

Cinikus, csipkelődő leszel, olyasvalaki, aki mindig mindenbe beleköt, és mindenkit megbánt – aztán pedig nem érti, mások mitől vannak annyira kiborulva.

Ha idáig pozitívan szemlélted az életet, most ezt elfelejtheted, kifejezetten borúsan tekintesz a jövőbe, esetleg úgy érezheted, rá is untál mindenre. Nincs kedved semmihez és semmihez, de ha lenne is, időd nincs rá, szóval a gondolatát is gyorsan elhessegeted.

Mit tehetsz? Kép forrása: ourfoodstories.com

Ha nem akarod, hogy elhatalmasodjanak rajtad a tünetek – márpedig, ha nem változtatsz, akkor ez fog történni – muszáj változtatnod. Nyilván azt érzed, nincs kiút, különben nem lennél ebben a helyzetben.

A valóság azonban az, hogy megoldás mindig létezik! Lehet, hogy munkahelyet kell váltanod, új kapcsolatot kell keresned, esetleg el kell költöznöd otthonról, a megoldással bizonyára te is tisztában vagy.

Csupán azt érzed, nem tudsz változtatni, különben már megtetted volna. Ennek a kishiszeműségnek az is az oka, hogy bekerültél ebbe az ördögi körbe, ami lényegében az élettől is elveszi a kedvedet, és a szeretteidet is távol tartja tőled, akik pedig tényleg csak segíteni szeretnének.

Szóval a kérdés az, hogy megvárod-e a következményeket, amik általában nehezen kezelhető, és súlyos betegségek, komoly lelki gondok, vagy minél előbb változtatsz?

 

Fókuszban

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!