7 természetes módszer, hogy megelőzd a téli betegségeket

Pölz Kitti
Írta: ,
7 természetes módszer, hogy megelőzd a téli betegségeket

Most, hogy egyre csípősebbek a reggelek és az utcára való kilépés egy kisebbfajta önmagunkat győzködő rituálévá vált, érdemes abba is belegondolni, mit tehetünk a testünkért és az egészségünkért azon kívül, hogy  egyre több szénhidrátot kívánunk és eszünk (segítek: sajnos a „feltankolás” nem megoldás)... Ha beveted ezt a 7 módszert, te lehetsz az, aki talpon marad még a legdurvább náthaidőszak közepén is!

Na jó, egy-két pohár bor vagy sör belefér, ha találkozol a barátaiddal, de van egy rossz hírem: sajnos a tested nem bírja úgy a vad éjszakákat télen, mint nyáron – ilyenkor más lesz a hőérzeted és pillanatok alatt megfázhatsz, miközben kihevülve kiszaladsz a buliról az utcára vagy bormámorosan hazasétálsz a nagy hidegben.

Ismerős, igaz? Az vesse ránk az első követ, akivel nem fordult még elő ilyesmi...

Igyekezz rengeteg vizet inni és elkerülni a durvulós bulikat, már csak az alvásod minősége, és ezáltal a még jobb közérzeted miatt is!

Kutatások is igazolták, hogy a fehérjeszegény táplálkozás bizony könnyen az immunrendszer gyengüléséhez, tehát végső soron gyakori megbetegedésekhez vezet – sose felejtsd ki a reggelidből a tojást, aztán edzés után nyúlj a jól megszokott fehérjeturmixodhoz, ja, és halból, joghurtból is annyit egyél, amennyi csak jólesik!

Tudom, ilyenkor a kinti hidegből hazaérve az ember lánya maximum egy jó kis hamburgert kíván forró csokival, de igyekezz még a legnagyobb hidegekben is kordában tartani a vágyaidat...

Az egészségtudatosság jegyében!

Fókuszban

5 gyors ünnepi főfogás - mert nem a konyhában eltöltött időn múlnak az ízek!

7 gyakori tünet, ami magnéziumhiányra utalhat - Rád hány igaz?

Full hibrid, plug-in hibrid vagy mild hibrid? Tegyünk rendet a fejekben hibrid fronton

Csak olyat ajándékozz, amit magadra is kennél! 7 fantasztikus növényi alapú kozmetikum karácsonyra

Tündököljön otthonod is a legjobb formájában!