7 természetes módszer, hogy könnyedén megelőzd a téli betegségeket

Pölz Kitti
Írta: ,
7 természetes módszer, hogy könnyedén megelőzd a téli betegségeket

Most, hogy egyre csípősebbek a reggelek és az utcára való kilépés egy kisebbfajta önmagunkat győzködő rituálévá vált, érdemes abba is belegondolni, mit tehetünk a testünkért és az egészségünkért azon kívül, hogy egyre több szénhidrátot kívánunk és eszünk (segítek: sajnos a „feltankolás” nem megoldás)... Ha beveted ezt a 7 módszert, te lehetsz az, aki talpon marad még a legdurvább náthaidőszak közepén is!

Természetesen ilyenkor is muszáj odafigyelned a lelki békédre, mert a túlzott stressz, a kialvatlanság, a rossz, kapkodó táplálkozás és még rengeteg, egyébként elég gyakori ok vezethet hirtelen megbetegedésekhez...

Igyekezz heti egy lassító, laza pihinapot tartani és kapcsold ki a telefonodat legalább egy órára naponta – ennyi neked is jár, hogy egészséges maradhass!

Kutatások is igazolták, hogy a fehérjeszegény táplálkozás bizony könnyen az immunrendszer gyengüléséhez, tehát végső soron gyakori megbetegedésekhez vezet – sose felejtsd ki a reggelidből a tojást, aztán edzés után nyúlj a jól megszokott fehérjeturmixodhoz, ja, és halból, joghurtból is annyit egyél, amennyi csak jólesik!

Tudom, ilyenkor a kinti hidegből hazaérve az ember lánya maximum egy jó kis hamburgert kíván forró csokival, de igyekezz még a legnagyobb hidegekben is kordában tartani a vágyaidat...

Az egészségtudatosság jegyében!

Fókuszban

5 dolog, amit tenned kell, amikor hurutosan köhögsz

Hogyan „kozmetikázzuk” meg egyedül a kutyusunkat? 5 lépéses útmutató

Egészség és életmód

5 dolog, amit tenned kell, amikor hurutosan köhögsz