Teafaolaj, az ausztrál csodaszer – Ezekre mind használhatod

Sütő Gyöngyi
Írta: ,
Teafaolaj, az ausztrál csodaszer – Ezekre mind használhatod

Amikor az ausztrálok elutaznak valahova, visznek magukkal teafaolajat, mert egyszerre többféle gyógyszert és tisztítószert lehet helyettesíteni vele. Használják, amikor üdülnek, strandolnak, szaunáznak, szállodában vagy idegen illemhelyen tartózkodnak. Kiderítettük, hogy micsoda a teafaolaj, és mi mindenre lehet használni.

Miből van a teafaolaj?

A teafa kivonatát az Ausztráliában honos teafa leveleiből nyerik, vízgőz segítségével. A vízgőz hatására speciális illóolaj szabadul fel. Az ausztrálok már több évszázada használják a teafa olaját gyógyításra. A teafaolaj gyógyhatását tudományos vizsgálatok igazolják, körülbelül 80 szerves alkotóelemmel rendelkezik!

A teafa 8 méter magas, kicsi, keskeny, halvány krémsárga levelei vannak. Ha tonnányi mennyiségű falevelet gyűjtenek össze, ebből mindössze 10 liter olajat nyernek, ezért nem olcsó a teafaolaj.

Gyógyszere a léleknek is

A teafaolaj annyira sokoldalú gyógyszer, hogy még a lelki feszültséget is oldja. Egyszerű növényillata segít legalább jelképesen visszatérni a léleknek a gyógyító természetben való hithez.

Megnyugvást biztosít, de szükség esetén energetizál is, akár egy erdei séta. Növeli az önbizalmat, csökkenti a szorongást.

Fókuszban

3 napos őszi nagytakarítás - Ha ezeket a lépéseket betartod, az egész lakás ragyogni fog!

Rakd össze a top tisztítós kosarat: 6 kellék takarításhoz, amikkel gyerekjáték lesz az otthonod tisztán tartása

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján