Tartsd meg őket! Nyári szokások, amik egész évben hasznodra válnak

Póta Szilvia
Írta: ,

Az ősz beköszöntekor nehéz szívvel engedjük el a nyári napsütéssel és vidámsággal teli időszakot. A jó időben teljesen átalakulnak mindennapjaink, ilyenkor rendszerint gyakrabban vagyunk a szabadban, több gyümölcsöt illetve zöldséget fogyasztunk és a hangulatunk is javulni kezd. Nem kell azonban minden nyári tevékenységről lemondanod, hiszen bizonyos szokások megtartása kifejezetten előnyös lehet egészségedre nézve a hűvösebb évszakban is!

Étkezz szezonálisan! Kép forrása: pickledplum.com

Ha szezonális táplálékokkal töltöd meg a tányérodat, biztosíthatod, hogy az ételek mindig ízletesek, valamint vitaminban és ásványi anyagban dúsak legyenek. Bár az áfonya és a görögdinnye szezon nem tart örökké, ősszel is számtalan gyümölcsöt és zöldséget találhatsz a piacokon, melyekkel megőrizheted egészségedet!

Az olyan szuperételek, mint a sütőtök, az alma, vagy a kelbimbó nem csak finomak, de tökéletes alternatívát jelenthetnek a vitaminpótláshoz is. Ügyelj a sokszínű és kiegyensúlyozott étkezésre, továbbá sose feledkezz meg a tápláló reggeliről! Legyél kreatív! Kombináld bátran az almát a mandulával, vagy a sajtot a teljes kiőrlésű keksszel! A lehetőségeknek csak a képzeleted szab határt!

Mozogj többet! Kép forrása: shop.nordstrom.com

A nyár számtalan szabadtéri tevékenységre kínál lehetőséget a biciklizéstől kezdve, egészen az úszásig. Az őszi időszak alatt sem kell hanyagolnod azonban a testmozgást, néhány extra réteggel ugyanúgy folytathatod a futást, kirándulhatsz vagy kerékpározhatsz is!

Az olyan téli sportokkal, mint a síelés, a korcsolyázás, vagy a sífutás rengeteg kalóriát elégethetsz, miközben állóképességedet és egyensúlyodat egyaránt javíthatod. Természetesen az úszásról sem kell lemondanod! Vedd célba az egyik helyi uszodát, és idézd fel a nyár legkellemesebb vizes élményeit!