Talpon keresztül ki lehet masszírozni a betegséget? A talpreflexológia pozitív hatásai

Gerber Petra
Írta: ,

Bizonyított, hogy a talpon levő idegvégződések masszírozása jótékonyan hat közérzetünkre, egészségügyi állapotunkra. Természetesen nem helyettesít semmilyen orvosilag előírt kezelést, gyógyszert, de alternatív terápiaként mindenképpen megér egy próbát. Lássuk, miként működik a talpreflexológia és milyen betegségekben nyújt segítséget!

A talpreflexológia különbözik a hagyományos talpmasszázstól, hiszen sokkal lokalizáltabb, meghatározott pontokra fejti ki a hatását, elmélete szerint az adott szervre, testrészre kíván hatást gyakorolni. A reflexológiában minden szervnek megvan a pontos helye és gyógyítási módja, ennek kifejtése egészen biztosan egy külön írást kívánna, ám most kísérletet teszünk arra, hogy megmutassuk, miért is igazán jó választás a talpreflexológia és azt is megmutatjuk, hogyan épül fel egy kezelés.

Helyreállítja a keringést

Amennyiben ülő munkát végzel, hamar tapasztalhatod, hogy valami nincs rendben a keringéseddel. Ilyenkor számodra igazi felüdülés lehet a reflexológia, hiszen a lábad átmasszírozásával garantáltan felfrissülsz és beindul a vér áramlása a testedben.

Ez mindenképpen javallt lehet, hiszen a folyamatos ülőmunka hatására újra és újra görcsbe rándulhatnak az izmaid, a rendszeres reflexológiás kezelés azonban erre végleges megoldást jelenthet.