Erre utal, ha mostanában gyakran szúr a szíved

Szirák Viki
Írta: ,

Akkor tapasztalod meg igazán, mennyire fontos az egészséged, amikor komolyabb problémával találod szemben magad. Ezért valószínűleg te is igyekszel odafigyelni a nagyobb gondokra, fájdalmakra, és (remélhetőleg) nem halogatod az orvosi vizsgálatokat. Ha mostanában többször is érezted, hogy szúr a szíved, érdemes tovább olvasnod, mert több dolog is állhat a háttérben!

Először is tudnod kell, hogy amennyiben mostanában gyakran szúró fájdalmat éreztél a szíved tájékán, az még nem feltétlenül jelenti azt, hogy nagy a baj. Szakértők szerint ha egyetlen ponton érzed a szúró fájdalmat, és ez nyomás hatására még erősebbé válik, többnyire kisebb gondra utal.

Néha olyan apróságok állnak a háttérben, mint a stressz vagy a túlzásba vitt koffeinfogyasztás.

Ilyenkor annyit kell tenned, hogy odafigyelsz az étrendedre és a pihenésre, amit követően máris enyhülni fog a panaszod. A nagyobb gondra inkább az utal, ha nem feltétlenül tudod egy ponton megmutatni, hol fáj, hanem sokkal inkább egy teljes területen érzed a fájdalmat.

Erre utal, ha mostanában gyakran szúr a szíved
Kép: sciencepics/depositphotos.com

Tehát, ahogy említettük is, sokszor a stressz és az idegeskedés vált ki szúró fájdalmat a mellkasodnál. Ez különösen gyakori azoknál az embereknél, akik hajlamosak apróságok miatt is feszültté válni, és mindent a lelkükre vesznek. Első lépésben azt kell fontolóra venned, hogy rád ez mennyire igaz.

Amennyiben épp nehezebb időszakon mész keresztül, sokat stresszelsz, és folyton gombóc van a torkodban, úgy szinte biztos, hogy a lelki problémáid vetülnek ki rád ilyen testi tünetekkel.

Fókuszban

A légúti hurut lehetséges színei - Melyik, mit jelent?

5 dolog, amit tenned kell, amikor hurutosan köhögsz

Hogyan „kozmetikázzuk” meg egyedül a kutyusunkat? 5 lépéses útmutató

Egészség és életmód

A légúti hurut lehetséges színei - Melyik, mit jelent?