5 jel, hogy a szorongás átvette az uralmat feletted

Szirák Viki
Írta: ,
5 jel, hogy a szorongás átvette az uralmat feletted

Kép forrása: unsplash

Ha szorongással küzdesz, pontosan tudod, hogy az életed teljesen átalakulhat a betegség hatására. Míg számodra bizonyos dolgok logikusnak tűnnek, addig a kívülállók csak furcsán néznek rád: ilyen például az is, ha egy apróság miatt képes vagy teljesen kiborulni. Noha az esetek többségében azt gondolod, ura vagy a szorongásnak, sokszor váratlanul uralkodhat el rajtad minden rossz gondolat és érzés. Az alábbi 5 jel arra utal, hogy már teljesen átvette az irányítást feletted ez a mentális betegség.

A szorongás miatt szinte egyáltalán nem mersz kockázatokat vállalni, mert folyamatosan ott motoszkál a fejedben az, hogy mi van, ha rosszul sülnek el a dolgok. Ez pedig szép lassan meggátol abban, hogy azt csináld, ami tényleg boldoggá tesz.

Például kiskorod óta szerettél volna írással foglalkozni, és sokszor megfordult már a fejedben, hogy felmondasz. De mégsem teszed, mert mindig az jut eszedbe, hogy talán sosem találsz másik munkát, és teljesen feléled a megtakarításod.

Vagy például szívesen elutaznál Kínába egy két hetes túrára, teljesen egyedül, de attól rettegsz, hogy valami rosszul sül el, és magadra maradsz. Mindig mindentől a legrosszabbat várod, így egy idő után inkább beéred azzal, aminél sokkal több is a tiéd lehetne.

Noha tudod, hogy milyen értékes és csodálatos nő vagy, az önbizalmad a szorongás hatására szinte a padlót súrolja.

Egyre elégedetlenebb leszel önmagaddal, kívülről és belülről egyaránt.

Nem tetszik a külsőd, zavar a narancsbőröd, és úgy érzed, nem tudod irányítani az életed.

Erre pedig rátesz egy lapáttal, hogy hogy a közösségi oldalakon mindenki más élete csodálatosnak és boldognak tűnik.

Néha ez természetesen mindenkivel előfordul, ha viszont te egyre gyakrabban kapod azon magad, hogy önkritikát alkalmazol magaddal szemben, az egyértelmű jele a szorongás felerősödésének.

Fókuszban

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!

Innen tudhatod, hogy jó sportcipőt vásároltál a gyereknek

A jó sportszereken és sportruházaton több múlik, mint gondolnád!