5 jel, hogy a szorongás átvette az uralmat az életed felett

Szirák Viki
Írta: ,
5 jel, hogy a szorongás átvette az uralmat az életed felett

Kép forrása: unsplash

Ha szorongással küzdesz, pontosan tudod, hogy az életed teljesen átalakulhat a betegség hatására. Míg számodra bizonyos dolgok logikusnak tűnnek, addig a kívülállók csak furcsán néznek rád: ilyen például az is, ha egy apróság miatt képes vagy teljesen kiborulni. Noha az esetek többségében azt gondolod, ura vagy a szorongásnak, sokszor váratlanul uralkodhat el rajtad minden rossz gondolat és érzés. Az alábbi 5 jel arra utal, hogy már teljesen átvette az irányítást feletted ez a mentális betegség.

Egy kínai filozófus, Lao-ce egyszer azt mondta: Ha depressziós vagy, a múltban élsz. Ha ideges vagy, a jövőben élsz. Ha nyugodt vagy, a jelenben élsz.

Amikor a szorongás elkezdi átvenni az irányítást az életed felett, folyamatosan a holnapon gondolkodsz, és azon, mi fog történni veled, ahelyett, hogy kiélveznéd a jelent.

Például épp a pasiddal ültök a kanapén és tévét néztek, minden tökéletes, de te egy percre sem tudsz kikapcsolni. Megállás nélkül csak az jár az eszedben, hogy másnap milyen sok dolgot kell elintézned, és azt próbálod kitalálni, milyen sorrendben tudd le őket.

Amikor csak a jövőre koncentrálunk, szép lassan elfelejtjük kiélvezni a jelent, és a nyugalom helyét az aggodalom veszi át. Mert amit nem ismerünk, attól mindig félünk egy kicsit.

Noha tudod, hogy milyen értékes és csodálatos nő vagy, az önbizalmad a szorongás hatására szinte a padlót súrolja.

Egyre elégedetlenebb leszel önmagaddal, kívülről és belülről egyaránt.

Nem tetszik a külsőd, zavar a narancsbőröd, és úgy érzed, nem tudod irányítani az életed.

Erre pedig rátesz egy lapáttal, hogy hogy a közösségi oldalakon mindenki más élete csodálatosnak és boldognak tűnik.

Néha ez természetesen mindenkivel előfordul, ha viszont te egyre gyakrabban kapod azon magad, hogy önkritikát alkalmazol magaddal szemben, az egyértelmű jele a szorongás felerősödésének.

Fókuszban

3 napos őszi nagytakarítás - Ha ezeket a lépéseket betartod, az egész lakás ragyogni fog!

Rakd össze a top tisztítós kosarat: 6 kellék takarításhoz, amikkel gyerekjáték lesz az otthonod tisztán tartása

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján