Színterápia: gyógyulás a fény segítségével

Sütő Gyöngyi
Írta: ,
Színterápia: gyógyulás a fény segítségével

A színterápia nagyon régi módszer. Gyökerei megtalálhatók az ókori Egyiptomban, sőt, már az elsüllyedt Atlantisz civilizációjában is. Atlantisz szentélyeiben kör alakú helyiségeket alakítottak ki, ahol természetes fény és kristályok segítségével gyógyítottak. Később, a nagy középkori katedrálisok színes üvegablakainak fényében a gyengék és a betegek fürdőztek. 

A fény

A szín egyszerű megfogalmazásban nem más, mint fény.

Mindig is imádtuk a Napot. Természetes módon vonzódunk hozzá, sugarai a színkör minden színét tartalmazzák, részben ezért is képes változásokat előidézni az állapotunkban.

A nap fénye nélkülözhetetlen az élethez. Szellemünk, lelkünk és testünk mindig reagál rá, illetve a hiányára, tudatosan vagy öntudatlanul.

Ha a naplementére vagy a szivárványra gondolsz, máris képes vagy hinni a színek gyógyító csodájában. Ösztönösen olyan színeket szeretünk, amelyek helyre tudják állítani belső egyensúlyunkat. 

Színek az életünkben

Őseink a növényekből nyert festékanyagokkal díszítették testüket és a barlangok falát. Különböző intézmények manapság szívesen alkalmaznak színeket.

Az orvosi gyakorlatban a kék hatékonynak bizonyult a rák, a táplálkozási rendellenességek és a függőségek kezelésében.

A börtönökben a halvány rózsaszín falak csökkentik az erőszakos megnyilvánulások gyakoriságát.

Az iskolákban a sárga megkönnyíti a tanulást. Viszont a sárga kerülendő feszült lelkiállapot és idegbetegség esetén, mert izgató hatása van. 

Fókuszban

A legfinomabb snackek, amiket rohanós napokon a táskámba szoktam dobni

Az 5 legfinomabb tejes kávé recept, amiért minden nő odavan

Megéri hibrid autóval járni (?)