Szénanátha? Csökkentsük a gyógyszer mennyiségét természetes módszerekkel!

Szendrey Adrienn
Írta: ,
Szénanátha? Csökkentsük a gyógyszer mennyiségét természetes módszerekkel!

Mi okozza az allergiát? Egy hisztamin nevű anyag felszabadulása a vérben. Ezért a kezelés bevett módszere, hogy antihisztamin gyógyszert szedünk, de vajon tudjuk, hogy működik az antihisztamin? Milyen természetes módszerekkel segíthetjük szervezetünket allergiás időszakban?

Természetes módszerek az allergiás tünetek csökkentésére

Mi okozza az allergiát? Egy hisztamin nevű anyag felszabadulása a vérben. A testben receptorokhoz kötődik a hisztamin, így fejti ki a hatást, amitől tüsszögünk, viszketünk, duzzadunk. Az antihisztamin versenyt fut a hisztaminnal, aki előbb ér oda, az kötődik a receptorhoz. Ha már sok a hisztamin a vérben, az antihisztamin nem tud receptorhoz kapcsolódni, így megfelelően kifejteni az allergiát mérséklő hatást. Az antihisztamin leginkább az allergia megelőzésére jó.

Hogyan csökkenthetjük természetes módon az allergiát okozó hisztamin mennyiségét a vérben?

Alkohol, ételek, nem mindegy, mit iszunk-eszünk!

A pezsgőnek és a vörösbornak magas a hisztamin tartalma, tovább súlyosbítja az allergiát. Egyes ételek, mint pl. a tenger gyümölcsei, a füstölt húsok, a friss paradicsom, a mogyorófélék vagy a padlizsán is magas hisztamin tartalmúak. Ezek közvetlenül is növelik a hisztamin mennyiségét, ehhez hozzáadódik az allergiás reakcióból származó hisztamin – és állandó tartozékunk lesz a papírzsebkendő.

Kevesebb stressz!

Miért romlik az allergia stresszes helyzetben? Stressz hatására a vérben megnő a hisztamin mennyisége. Ha felismerjük allergiás tüneteink és a stressz közötti kapcsolatot, tegyünk ellene! Fontos a sok alvás, ilyenkor pihen a szervezet. A testmozgás is csökkenti a stresszhormonok mennyiségét. Persze pollenallergiásoknak nem a mezei futás ajánlott.

Almaecet

Az almaecet természetes hisztamin csökkentő!

Homeopátiás szer Histaminumból

Nagyon jól kiegészíti az antihisztamin kezelést, mert már a hisztamin felszabadulását is gátolja a vérben. Érdemes szezon előtt elkezdeni! Allergiás időszakban nappalra szedjük a homeopátiás Histaminumot, estére a hagyományos antihisztamint, ha szükséges.

Szerelem

A boldogság is csökkenti a stresszhormonok szintjét a vérben.

Hogyan előzhetjük meg természetesen a tüneteket?

Homeopátiás szer abból az anyagból, amire allergiásak vagyunk

Készül ilyen pollenekből, parlagfűből, jó már jóval virágzás előtt elkezdeni, a szervezet immunválaszát szabályozza. Tehát nem fogunk hisztériásan reagálni egy pollenre, hanem úgy kezeljük, ahogy kéne – egyszerű ártalmatlan virágporként.

Helyi méhész méze

Ha van méhész a közelben, úgy 50 kilométeres körzetben, együnk ebből a mézből reggel-este egy kiskanálnyit. Így a szervezetünk hozzászokik az ismerős pollenekhez!

Ha már itt a szezon mit tehetünk?

Gondoljuk végig, milyen különböző módokon tudunk ugyanarra a pollenre reagálni. Valaki égő könnyeket törölget, és sorozatban tüsszent, más levert lesz és köhécsel, nem is beszélve azokról, akik viszkető garatukat próbálják a nyelvükkel elérni.  A Coryzalia többféle természetes homeopátiás szerből összeállított tabletta a szénanátha tüneteire. Főleg dugulásos, és vizes náthánál hatásos. Ajánlott mellé a hisztaminból készített homeopátiás gyógyszer, mely a szervezetben lejátszódó allergiás folyamatokat csökkenti.

Pollenmentes alvás

Ha lehet, ne vigyük a polleneket magunkkal az ágyba! Lefekvés előtt zuhanyozzunk, és vagy öblítsük le, vagy fújjuk át hajszárítóval a hajunkat.

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT,
VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT, GYÓGYSZERÉSZÉT!