Szemünk fénye – Ezért fontos, hogy évente ellenőriztesd a szemüveged! (x)

Írta: ,

Szemünk egészségének megőrzéséhez egyrészt alapvető a megfelelő fényvédelem, amely az UV-sugárzástól óvja szemünket, másrészt fontos a kevésbé ismert, ún. kék fény elleni védelem, melyet a XXI. század életmódja jelent. Lássuk, mire kell figyelnünk, hogy látásunkat minél tovább megóvhassuk!

Ártalmas UV-sugarak Kép forrása: Pinterest

1/6 Ártalmas UV-sugarak

Nem kell a Napba nézni ahhoz, hogy retinánkat erős sugárzás érje. Ősszel és télen ugyanúgy sérülhet a szemünk, ha nem gondoskodunk a megfelelő védelemről.

Míg az UV-A sugarak a kötőhártyát, addig az UV-B sugárzás a szemlencsét károsítják. Hosszútávú hatásai lassan és fájdalommentesen jelentkeznek.

A káros sugárzáshoz elég az is, ha a napsugarak olyan felületről visszaverődve jutnak el hozzánk, ami felerősíti a hatásukat. Ilyen például a víztükör vagy a fehér felületek (a térburkolatok vagy épp a hóval fedett táj).

Kék fény és károsító környezet

2/6 Kék fény és károsító környezet

Napjainkban egyre többet végezzük munkánkat ún. kék fény hatást használva.

Számítógépezünk, tévét nézünk, mesterséges fényforrásokat használunk, melyek mind károsítják a szemünket.

További negatív hatást jelentenek a kozmetikumok maradványai, valamint a légkondicionálók száraz levegője is.

Mindez már alapvetően hatalmas megterhelés a szemnek, és ehhez még hozzáadódik az UV-sugárterhelés is, így látásunk fokozott védelme rendkívül fontos napjainkban.

Láss és védd! Kép forrása: Pinterest

3/6 Láss és védd!

Bár a szervezetünk számára nélkülözhetetlen fénymennyiség jó részét a szemünkön keresztül vesszük fel, fentiekből látható, hogy mennyire fontos felelősséggel gondolkodnunk a saját és gyermekeink szemüvegei esetében.

Ezt erősíti a modern élettel együtt járó kék sugárzással (monitorok, TV, okostelefonok stb.) szembeni védelem, így megvizsgáltuk, milyen lépéseket tehetünk a megfelelő szemüveglencse kiválasztása érdekében.

Fontos a megbízható szakmai háttér Kép forrása: bloglovin.com

4/6 Fontos a megbízható szakmai háttér

A szemüveg olyan eszköz, mely viselésekor a látás javítását, a szem mechanikai védelmét, illetve UV-védelmét szolgálja. Szemünk az egyik legfontosabb érzékszervünk, ezért egy magyar testvérpár (Sasvári Béla és Sasvári Viktor) célul tűzte ki, hogy segít az embereknek könnyebben elérhetővé tenni a biztonságos éleslátás élményét.

Szeretnék elérni, hogy azok az emberek, akiknek látásjavításra van szüksége, helyes korrekciójú, minőségi és szakszerűen elkészített eszközöket – szemüveget vagy kontaktlencsét – viseljenek.

Az OPTIC WORLD hálózat országszerte közel 40 üzletével teszi elérhetővé mindazt, ami az éleslátás élményéhez szükséges. Egy látásproblémával élőnek ugyanis a helyesen elkészített szemüveg nélkül elképzelhetetlen a jó közérzet, a pontos munkavégzés, vagy akár a közlekedésben való felelősségteljes részvétel.

5/6 Ellenőriztesd szemüveged évente!

Ma már a szemüvegek nagy része műanyag lencsével készül, hiszen ez a komfortos viselet alapja. A műanyag szemüveglencsék gyári felületkeményítése jó minőségű és rendeltetésszerű használat mellett megfelelő védelmet ad a mindennapi életben.

Ez azt jelenti, hogy a törlési karcoknak hosszú ideig ellen tud állni, de természetesen a durva mechanikai hatásoktól nem tudja megvédeni a lencsék felületét.

A sérült lencse pedig ártalmasabb a szemnek, mint az állandó hunyorgás. Így a szemüvegek lencséjét is évente szükséges ellenőriztetni!

Mit tehetünk a szemüvegeinkkel? Kép forrása: thestyle.city

6/6 Mit tehetünk a szemüvegeinkkel?

Évszaktól függetlenül a megfelelően kiválasztott szemüveglencse nagyon sok kellemetlenségtől megóvhat bennünket. Az OPTIC WORLD által biztosított felületkezelő rétegek minden helyzetre kínálnak megoldást. UV Control felületkezeléseik megfelelő védelmet nyújtanak a szemet ért káros hatásokat illetően. Minden High Vision LongLife UV Control felületkezeléssel ellátott termék 100% UV-védelmet biztosít, de választható Blue Control speciális kék fény szűrést biztosító réteg is. Mindkét védőréteg esetében 3 év garancia jár a felületkezelésre. Az OPTIC WORLD magasan képzett optometristái segítségével, egész évben INGYENES szemüveg- és látásvizsgálattal várja azokat, akik óvni szeretnék szemük egészségét! Teszteld látásod barátságos, profi környezetben, sorban állás nélkül is! Az OPTIC WORLD egyedülálló módon online időpontfoglalást is biztosít ügyfeleinek.

FIGYELEM! Ha úgy érzed, hogy romlott a látásod, akkor ne kísérletezz az olcsón kapható szemüvegekkel! A nem személyre szabott szemüvegek sok esetben inkább ronthatják a látást!