Ezt árulja el a szemszíned az egészségügyi állapotodról

Póta Szilvia
Írta: ,
Ezt árulja el a szemszíned az egészségügyi állapotodról

Azzal régóta tisztában vagyunk, hogy tekintetünk árulkodik személyiségünkről illetve érzéseinkről. Bizonyos kutatások szerint azonban szemszínedből akár egészségi állapotodról is sok információt megtudhatsz!

Változások a szem színében

A szem színének változása is gyakran árulkodó lehet, ezért jó, ha odafigyelsz rá. A fokozatosan sötétedő szemek jelezhetnek cukorbetegséget, emellett idősebb korban a szivárványhártya pigmenttartalma csökkenthet, ettől a szemszín szürkéssé válhat.

Időről-időre, mikor a vérerek kitágulnak, mindenki találkozik a vöröses szem jelenséggel. Ezt a problémát leggyakrabban szemszárazság, allergia, napozás, vagy por okozza, ami rövid időn belül elmúlik.

Ha azonban a vörösség tartósan fenn áll, érdemes orvoshoz fordulnod, mert az említett tünet akár komolyabb betegséget is jelezhet: autoimmun betegséget, véredény rendellenséget, kötőhártya-gyulladást vagy különböző fertőzéseket. A rendszeres szemvörösséget emellett gyakran kapcsolják össze a depresszióval, különösen idősebb korban.

A szem költészete Kép forrása: anylife.deviantart.com

A költők szerint a szem a lélek tükre, az orvosok azonban sokkal inkább az egészség tükrének tartják.

A szemszín árnyalatait többféle gén határozza meg, így legyen barna, kék, zöld, vagy szürke, tekinteted többet elárulhat rólad, mint azt gondolnád!

Többek között azt is megjósolhatja, hogy milyen betegségekre vagy hajlamos, vagy, hogy hogyan képes szervezeted megbirkózni az alkohollal.  

Fókuszban

A legfinomabb snackek, amiket rohanós napokon a táskámba szoktam dobni

Az 5 legfinomabb tejes kávé recept, amiért minden nő odavan

Megéri hibrid autóval járni (?)

Egészség és életmód

A legfinomabb snackek, amiket rohanós napokon a táskámba szoktam dobni